• Anasayfa
  • Blog
  • Hamilelik Döneminde Ayrılıkla Nasıl Başa Çıkabilirsiniz?
Aile

Hamilelik Döneminde Ayrılıkla Nasıl Başa Çıkabilirsiniz?

Psikologca 10 Eylül 2024
Hamilelik Döneminde Ayrılıkla Nasıl Başa Çıkabilirsiniz?

Eski şarkıların söylediği gibi, ayrılık zor iştir. Bir de bu durumu şişkin olan karnınızla atlatmaya çalıştığınızı düşünün. Fakat hayat bazen bize bunu da yaşatabilir ve hamileyken yaşadığınız ayrılıkla nasıl başa çıkacağınızı bilemezsiniz. Bu durum muhtemelen geçireceğiniz dokuz ayın içinde en mükemmel olanları olmayacak ancak uzun vadede sizin ve bebeğiniz için en doğru şey olabilir. 

Hamilelikle alakalı gerçek şudur, duygusal olarak iniş ve çıkışları çok olsa da hayatınıza ciddi anlamda netlik kazandırabilir. Hayatınızda nelerin anlamlı olduğunu ya da olmadığını görebilirsiniz. İlişkinizin artık yürümediğini düşünebilirsiniz. Yani demek o ki, en narin ve savunmasız anınızda bir şeylerin bitmesi yönünde kararlar alıyor olmanız aslında ne kadar da güçlü olduğunuzu gösteriyor. Eğer ilişkinizi bitirmeyi düşünüyorsanız ya da yakın zamanda ayrılmışsanız aşağıdaki stratejiler sizin sadece ayrılığı atlatmanıza değil, daha da fazlasına yardımcı olacak!

Ayrılığı Kutlayın

Ayrılık her zaman hüzün ve mutsuzluk getirmek zorunda değil. Hatta ayrılık bazı durumlarda avantajlı bile olabilir. Özellikle de istismar içeren bir ilişkiden çıktıysanız. Kulağa garip gelse de bazı ilişkilerin içinden çıkmak size ve bebeğinize iyi gelecektir.

Kendinize İyileşmek İçin Zaman Tanıyın

Bir ilişki sonu duygusal olarak yoğun olabilir, sizin için kötü bir ilişki olsa bile. Ve bu durum hamileyken yaşandığında daha da duygusal olarak yoğun olabilir.Ve daha sonra hazır olduğunuzda daha büyük adımlar atabilirsiniz. Bebeğinizle elde edeceğiniz o güzel bağ gibi.

Sevdiğiniz İnsanlara Yaslanın

Arkadaşlar için doğru zaman ne zamansa, işte bu zaman o zaman! İlişkinizin acısını tek başınıza çıkarmamalısınız. “Yardım istemek çok normaldir ve siz istedikten sonra ne kadar çok insanın büyük ya da küçük fark etmeksizin yardımınıza koşacağını göreceksiniz.” diyor McDermott. 

Bir Ekibe Katılın

Eğer sadece kendinizin yalnız bir hamile olduğunuzu düşünüyorsanız tekrar düşünün. Etrafta bir sürü yalnız anne var ve onlar da aynı sizin gibi bir gruba bağlılık duymak istiyor. Yani destek grupları arayın. Bu şekilde kendinizi çok daha az yalnız hissedersiniz ve hayatınızın bundan sonraki dönemleri için somut adımlar atmak üzerine çalışmalar yapabilirsiniz. 

Yerine Geçecek Birilerini Bulun

Ayrılığınızın doğasına göre değişecek olan bu durumda, eskiden birlikte olduğunuz kişinin yerine geçecek insanlar bulmalısınız. Örneğin eski partneriniz doğumda sizinle birlikte olma planı yapıyorduysa onun yerine bir arkadaşınızdan yardım isteyebilirsiniz.

Flört Etmeyi Yeniden Deneyin

Karnınız burnunuzda diye hamilelik boyunca yalnız kalacaksınız diye bir şey yok. Tabi ki bu durum yaygın olmayabilir. Fakat hamileyken birileriyle görüşmek hayatınızda değişik bir deneyim olabilir. Ve parıldamanız haricinde sizdeki gücü gören erkeklerin ne kadar sizden etkileneceğini görünce şaşıracaksınız.

Kendinizi Suçlamayın

Büyüyen bir göbeğiniz varsa eğer kendinizi suçlamanız için vaktiniz yok demektir. Bazen işler sadece yolunda gitmeyebilir. Bu nedenle bu durumdan dolayı kendinizi suçlu hissetmeyi bırakın ve bunun yerine kendinize nazik olun. Bu partneri seçtiğiniz ve ondan hamile kaldığınız için kendinizi suçlamayın. Mümkün olduğuca nazik ve bağışlayıcı olun. Böylelikle hem kendinizin hem de bebeğinizin iyiliğine odaklanabilirsiniz. 

Tam olarak planladığını gibi olmasa da, hamileyken ayrılmak dünyanın sonu değildir. Hayatınızda koşullar ne olursa olsun kendi gerçeklerinizi ve bebeğinizin varlığını yaşamak için ve en iyisini yapmak için ilham alacağınız harika bir dönemin başındasınız. 

Hamilelik Döneminde Ayrılıkla Nasıl Başa Çıkabilirsiniz? Konusu hakkında psikoloğa soru sormak ister misin?

Boşanmak ya da sevdiğiniz insandan ayrılmak biz kadınlar için oldukça zordur, hele birde karnımız burnumuzda ya da daha yeni hamile olduğumuzu öğrendiğimizde ,ilişkimizi bitirme kararı almışsak? Hamilelik ve ayrılığa dair kafanıza takılanları uzman psikologlarımıza sorabilirsiniz.

Psikoloğa Soru Sor!

Etiketler:

hamilelik
hamilelikveboşanma
hamileykenyaşananlar

Benzer Yazılar