PsikologcaBlog Yazıları
Herkes için psikoloji ve zihinsel sağlık alanına giren blog yazılarını keşfedin, ya da;

Osteoporozu Önlemek: Kemik Sağlığı İçin
Kalsiyum, ömür boyu kemik sağlığının anahtarıdır. Bu yazı dizimizdeki diyet ipuçları, kemiklerinizi güçlendirmek ve osteoporozu önlemek için beslenmenize yardımcı olabilir.

Öğrenme Güçlüğü Olan Çocuklarla İletişim
Çocuğunuza öğrenme güçlüğü teşhisi mi kondu? Bu yazı dizimizi okuyarak öğrenme güçlüğü olan çocukları anlamak ve ebeveynlik ipuçlarıyla, çocuğunuzun özgüven kazanmasına ve okulda ve hayatta başarılı olmasına yardımcı olabilirsiniz.

Uyku Ve Depresyon Arasındaki Bağlantı
Huzursuz geceler ve yoğun üzüntü mü yaşıyorsunuz? Uyku ve ruh sağlığı birbirine derinden bağlıdır. Depresyon ve uyku sorunlarının birbirini nasıl etkilediğini ve her ikisini de iyileştirmenin yollarını öğrenin.

Sağlıklı Kilo Vermek İçin En İyi Diyet Hangisidir?
Doğal ve kalıcı bir şekilde kilo vermenin daha iyi bir yolu var. Bu yazı dizimiz sağlıklı diyet ipuçları, diyet tuzaklarından kaçınmanıza ve kalıcı kilo verme başarısına ulaşmanıza yardımcı olacak.

Kaygılı (Endişeli) Düşüncelere Son Vermek Mümkün Mü?
Sürekli endişeler, korkular ve kaygılı düşüncelerle, özellikle de kontrol edemediğiniz şeylerle ilgili olarak boğuşuyor musunuz ? Bu yazı dizisiyle endişeli zihninizi sakinleştirmenize, kaygıyı hafifletmenize ve olumsuz düşünceleri sonlandırmanıza yardımcı olmaya çalışacağız.

Çocuğunuzda Dikkat Eksikliği Ve Hiperaktivite Olabilir Mi?
Çocuğunuzun dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB) olabileceğini mi düşünüyorsunuz? İşte çocuklarda DEHB belirtilerini ve semptomlarını nasıl tanıyacağınız ve ihtiyacınız olan yardımı nasıl alacağınıza yönelik güzel bir yazı dizisi sizlerle. ..

Son Dönemin Popüler Takviyesi: Probiyotikler ve Zihin Sağlığımız
Probiyotiklerin zihinsel ve fiziksel sağlığımıza faydalarını merak ediyor musunuz? Probiyotikler ve prebiyotikler arasındaki farkı ve iyi bakterilerin daha iyi beyin ve bağırsak sağlığına nasıl yol açabileceğini öğrenin. Bu yazı dizimizde probiyotikler, zihin beden bağlantısından, probiyotiklerin beden ve ruh sağlığına olan faydalarından bahsedeceğiz.

Her Hafıza Kaybı Demans Mıdır?
Hafıza kaybı da dahil olmak üzere farklı tıbbi durumlar Alzheimer'ın semptomlarına neden olabilir veya onları taklit edebilir. Birçoğu tedavi edilebilir ve hatta bazı demans türleri geri döndürülebilir. 50'den fazla durum bunamaya sebep olabilir veya bunamayı taklit edebilir ve bunamaların küçük bir yüzdesi geri döndürülebilir. Yaygın iki örnek, B12 vitamini eksikliği veya tiroid bezinin az çalışması (hipotiroidizm) nedeniyle oluşan bunamadır. Doğru tanıyı almak önemlidir, böylece hangi seçeneklere sahip olduğunuzu bilirsiniz, çünkü altta yatan sorun tedavi edildiğinde semptomlar azalır. Peki bu durumda hafıza kaybının nedenleri ve demansın geri döndürülebilir nedenleri için yazı dizimizin tamamını okumanızı öneririm.

Bebeğinizle Güvenli Bağ Kurmanın Önemi
Yenidoğan bebeğinizle güçlü bir bağ kurmak mı istiyorsunuz? Bu ebeveynlik ipuçları, bebeğinizin ipuçlarına nasıl yanıt vereceğinizi ve hayat için mümkün olan en iyi temele sahip olmalarını nasıl sağlayacağınızı gösterebilir. Bu yazı dizimizde; güvenli bağlama süreci, güvenli bağlanmanın önemi ve güvenli bağlanmanın ipuçlarından bahsedeceğiz.

Kelimeler Olmadan Anlaşmak: Beden Dilinin Önemi
Yüz ifadeleriniz, jestleriniz, duruşunuz ve ses tonunuz güçlü iletişim araçlarıdır. İşte evde ve arkadaşlarınız arasında daha iyi ilişkiler kurmak için beden dilini nasıl okuyup kullanacağımız oldukça önemlidir. Bu yazı dizisinde beden dili ve sözsüz iletişimin günlük hayattaki yansımalarından bahsedeceğiz.