• Anasayfa
  • Blog
  • Uzak Mesafe İlişkilerinin Olumlu ve Olumsuz Yönleri Nelerdir?
Romantik İlişkiler

Uzak Mesafe İlişkilerinin Olumlu ve Olumsuz Yönleri Nelerdir?

Psikologca 2 Ağustos 2024
Uzak Mesafe İlişkilerinin Olumlu ve Olumsuz Yönleri Nelerdir?

Uzak mesafeli bir ilişkinin yürümesi için çok çalışmanız ve çaba harcamanız gerekebilir. Ve harcadığınız sıkı çalışma ve çaba, uzun vadede büyük faydalar sağlayabilir. Mesafeler ilişkinizi geliştirdiği gibi olumsuz yönleri de illaki olacaktır.

Öncelikle uzak mesafe ilişkilerinin ilişkiyi geliştiren olumlu yönlerine bakalım;

Uzaklık kalbi daha da büyütür: Klişe gelebilir, ancak uzaklık partnerinizi daha çok sevmenize neden olabilir. Yeterince uzun süre ayrı kaldığınızda, sevdiklerinizden gelen basit bir gece geç mesaj bile size daha önce hiç olmadığı kadar yüksek sonuçlar verebilir. Ve ikiniz de sonunda birlikte olduğunuzda bekleyişe değecek gibi görünüyor.

İletişim daha güçlü hale gelir: Uzak mesafe ilişkinizin hayatta kalması yalnızca iletişime bağlıdır. Duygu ve hislerinizi tüm dürüstlükle aktarabilirseniz ilişkinizi güçlendirebilirsiniz. Ve tüm iletişim, ne kadar küçük olursa olsun, değerli hale gelir.

Sizi bir kişi olarak güçlü ve bir çift olarak harika kılar: Bekâr olduğunuzda, ışıkları tamir edersiniz, patlak lastikleri değiştirirsiniz, kendi yemeğinizi pişirirsiniz ve tek başına milyonlarca başka şey yaparsınız. Kendi başına yaşamak sizi güçlü ve bağımsız kılar. Ve uzun mesafeli bir ilişki içindeyken yaptığınız neredeyse tam olarak budur.

Uzak Mesafe İlişkisindeki Olumsuz Yönler Nelerdir?

Mesafe ile ilişkinizi teste sokabilecek bir dizi sorun ortaya çıkar. Bu sorunları yaşadığınızda ilişkiyi canlı tutmak zor olabilir.

Güven eksikliği: Güven olmazsa, ilişkiniz başarısız olabilir. Partnerinizin dürüst, sadık ve size bağlı olup olmadığını merak etmeye başlıyorsunuz. Ve kişi birbirlerinden kilometrelerce uzakta olduğunda bunu bilmenin bir yolu yok.

Yanlış anlamalar: Basit sorunlar büyük çatışmalara dönüşebilir. Örneğin, aramalarınız hemen cevaplanmadığında, şüphelenmeye veya ihmal edildiğinizi hissetmeye eğilimli olurken, gerçek farklı bir şey olabilir. Yanlış anlamalar ilişkinize kolayca girer, çünkü telefon ve video görüşmeleri üzerinden iletişim yüz yüze konuşmakla eşleşmez.

Fiziksel destek yoksunluğu: İhtiyacınız olduğunda yanınızda olduklarını biliyorsunuz. Ancak tutacak bir ele ya da sizi yatıştırmaya ihtiyaç duyduğunuzda, yoklukları acı verici ve sinir bozucu hale gelir. Bu, bazı durumlarda, ortakların daha yakın ve bizzat müsait olan birini aramasına neden olabilir.

Kıskançlık ve güvensizlik: Partnerinizi, bara giderse veya arkadaşlarla takılırsa kıskanırsınız. Ve kıskançlık bir dereceye kadar haklı çünkü partnerinizi özlüyorsunuz ve diğerleri yapabilirken onlarla zaman geçiremiyorsunuz. Ve sonra partnerinizin sizi aldatması veya karşı cinsten arkadaşlarınızla gereğinden fazla zaman geçirmesi korkusu her zaman vardır. Korku, güvensizliğe dönüşür.

Kavgalar acıya yol açar: Çatışma her ilişkinin bir parçasıdır. Ancak bir uzak mesafeli ilişkide, eylemlerinizi gerekçelendirmek ve her kavgadan sonra kendinizi kanıtlamak için sürekli bir ihtiyaç vardır. Bu, ortaklarda belirli bir miktar acı yaratabilir.

Sadakatsizlik korkusu: Daha önce de belirtildiği gibi, fiziksel yakınlık eksikliği, partnerlerin ilişkilerinin dışında duygusal veya fiziksel bir bağlantı aramasına neden olabilir.

Konuşmaların tükenmesi: Canlı sohbetlerin yokluğunda can sıkıntısına düşmek çok kolaydır. Eğer yaptığınız tek şey telefonda düzenli rutinleriniz hakkında birbirinizi güncellemekse, konuşmalar parlak olmayacak ve sonunda seyrekleşecektir.

Gelecekle ilgili belirsizlik: İlişki durumunuzda kalıcı bir belirsizlik var. İlişkinizdeki belirsizlik sizi huzursuz bırakır ve hayatınızın diğer alanlarını da etkiler.

Ayrılık: Ortaklar ayrı hayatlar sürmeye alıştıklarında, bu rutin hale gelir ve ilişkideki boşluğu giderek artırabilir.

Diğer ilişkileri ihmal etme: Bazı durumlarda partneriniz hakkında o kadar takıntılı hale gelebilir ki, diğer ilişkileri görmezden gelirsiniz. Arkadaşlarınızı, çocuklarınızı ve geniş ailenizi partnerinizin nasıl olduğu ve ne yaptıkları hakkında düşünerek ihmal etmeye başlayabilirsiniz.

İlişkide anksiyete: Partnerinizin sınırları aşması, sizi aldatması, düzenli ziyaret edememe gibi çeşitli faktörlerin altında yatan endişe vardır.

Depresyon içeri sızar: Uzun mesafeli ilişkiler eğlenceli değildir. Partnerinizin sürekli yokluğu sizi depresif ve umutsuz hissetmenize neden olabilir.

Yalnızlık tüketir: Başarılarınızı, korkularınızı veya gülüşlerinizi paylaşmak istediğiniz en önemli kişiden uzaktasınız. Çiftlerin kol kola gittiğini ve özlediğiniz bağlantının tadını çıkardığını gördüğünüzde kendinizi yalnız hissedersiniz.

Sürdürmesi maliyetli: Finansal olarak, ilişki külfetli hale gelir. İster sürpriz ziyaretler, tatiller veya hediyeler olsun, hepsi pahalı olabilir ve bütçenizin üzerine çıkabilir.

Uzak Mesafe İlişkilerinin Olumlu ve Olumsuz Yönleri Nelerdir? Konusu hakkında psikoloğa soru sormak ister misin?

Sizin de uzak mesafe ilişkiniz var ve çözemediğiniz durumlar varsa uzman psikologlarımıza uzak mesafe ilişkileriyle ilgili sorular sorabilirsiniz.

Psikoloğa Soru Sor!

Etiketler:

ilişkitürleri
uzakmesafeilişkisi
uzakmesafeilişkisiolumluyönleri