Aşkta Tutku Önemli mi?
Tutku, yoğun veya aşırı duygu veya inanç duygusu olarak tanımlanır. Tutku ateşli aşktır. Tutku kesinlikle kurlarda mevcuttur. Tutku, birbirini görme ve ilişkilerin ilk aşamalarında her zaman birlikte olma arzusunda gösterilir.
Bu Yazıdaki Konular
Bir ilişkide tutkunun zamanla azaldığı ve solmanın ille de kötü bir şey olmadığı argümanı yapılabilir. Bir ilişki boyunca, birbirinizi gerçekten tanıdıkça, daha etkili iletişim kurar ve birbirinizi daha iyi anlarsınız. Daha iyi iletişim, anlaşmazlıkları azaltacaktır, ancak her tartışma aynı veya eşit değildir.
İlişkide Tutkunun Belirtileri Nelerdir?
- Birbirinizi özlüyorsunuz
- Birbirinize ilham veriyorsunuz
- Birlikte vakit geçirmek istiyorsunuz
İlişkide Tutku Yokluğunun İşaretleri Nelerdir?
- Sıkıcı, mekanik seks
- Anlaşmazlık yok
- Konuşacak bir şey yok
- Birbirimizden heyecanlanmıyorsanız
İlişkilerde Tutku Neden Önemlidir?
Sevgi ve ilişkiler; önem, çeşitlilik ve verme gibi insan ihtiyacının çoğunu karşılar; heyecan verici ve ilham vericidir ve hayatı ilginç kılar. Tutkuyu inceleyen araştırmalar sonucu bu duygunun hem yatak odasında hem de yatak dışında daha fazla tatmin olunmasına, mutluluk ve esenliğe katkıda bulunduğu keşfedildi. İlişki başarısını bile tahmin edebilir. Tutku, birbirini görme ve ilişkilerin ilk aşamalarında her zaman birlikte olma arzusunda gösterilir.
Tutkulu Bir İlişkide Olduğunuzu Nasıl Anlarsınız ?
- Diğer kişi hakkında her şeyi bilmek istersiniz. Uzun sohbetler, bir süre birlikte olduktan sonra durmak zorunda değil. Her zaman öğrenecek daha çok şey vardır ve her şeyi bilmek istersiniz. Buna iyi ve kötü her şey dahildir.
- Birbirinizle ilgili her şeyi seviyorsunuz. Bu, birbirinizi putlaştırdığınız anlamına gelmez. Hem partnerinizin kusurlarını fark ettiğiniz hem de onları yine de sevdiğiniz anlamına gelir. Bu, insanın ihtiyaçlarının en derinlerinden biri olan önem ihtiyacını karşılar.
- Geleceği birlikte dört gözle bekliyorsunuz. Ortak görüş, güçlü bir şeydir. Hayatınızı partnerinizle geçireceğiniz için heyecanlı mısınız? İlerde onunla yapacağınız gezileri, paylaşımları ve mutlulukları hayal mi ediyorsunuz? Bu tutkulu bir ilişkinin önemli bir işaretidir.
- Birbiriniz için fedakârlık yaparsınız. Bağış, insan ihtiyaçlarından biridir ve tutkulu bir ilişkinin en büyük anahtarıdır. Sonuçta, çoğu insanın dediği, yaşamanın sırrı vermektir, bu nedenle, özellikle kendiliğindenlik anlarında, somut ve soyut yollarla vermenin yollarını bulmak, tutkunun gelişmesini sağlayabilir.
- Birbirinize şefkat duyarsınız. Dokunmak samimidir. Yürürken elinizi tutmak veya yan yana oturduğunuzda partnerinizin dizine dokunmak bile özel bir şekilde bağlı olduğunuz anlamına gelir.
- Aklınızdan geçenleri söyleyebilirsiniz. Eşinizin mantıksız davranmasından korkmadan olumsuz duyguları paylaşmak anlamına da gelebilir. Ne hissettiğinizi korkmadan söyleyebilmek için çatışmadan nasıl iletişim kuracağınızı ve çatışmaları nasıl çözeceğinizi biliyorsunuz. Diğer insanların yanında sık sık düşünüp cevapladığınız şeyleri partnerinizin yanında rahatça dile getirebilirsiniz.
- Birlikte eğlenirsiniz. Evet, eğlenceli! Tutkulu ilişkiler, yatak odasında şehvetle ilgili değildir. Güçlü çiftlerin randevu geceleri olur, yeni anılar oluşturur ve birlikte gülerler. Çeşitlilik, ilişkide insan ihtiyacından biridir ve ilişkilerde de oldukça önemlidir. İşleri heyecanlı tutmak sizin elinizdedir.
- Birlikte savunmasız olabilirsiniz. Duygusal yakınlık, fiziksel yakınlık kadar önemlidir. Partnerinize en yoğun rüyalarınızı ve korkularınızı anlatırken rahat mısınız? Bu tutkulu bir ilişkinin varlığına işarettir. İlişkinizde kalkanlarınızı birbirinize karşı indirirsiniz.
- Partneriniz size ilham veriyor. Sizi büyümeye ve daha iyi bir insan olmaya zorluyorlar. Büyüme bir insan ihtiyacıdır: Büyümüyorsanız, ölüyorsunuzdur ve bu duruma ilişkiniz de dâhil olur.
- Çalışmasını sağlamaya kararlısınız. Bazen hayattaki gidişat nedeniyle ilişkiler daha az tutkulu hale gelir. Ama onu tanıyacak, onunla ilgili iletişim kuracak ve düzelteceksiniz ve bu tutkulu bir ilişkinin işaretlerinden biridir. Sabrederek ilişkinizi sağlam temellere oturtun.
Aşkta Tutku Önemli mi? Konusu hakkında psikoloğa soru sormak ister misin?
Tutkulu bir aşk mı? Yoksa sadece aşk mı? Aşka dair merak ettiğiniz tüm soruları uzman psikologlarımıza sorabilirsiniz.