• Anasayfa
  • Blog
  • Hayatınızı Değiştirecek Günlük Alışkanlıklar
Sosyal Hayat

Hayatınızı Değiştirecek Günlük Alışkanlıklar

Psikologca 13 Eylül 2024
 Hayatınızı  Değiştirecek  Günlük Alışkanlıklar

Bazen yapacağımız minik değişiklikler, günlük hayatın yoğunluğundan bizi uzaklaştırır ve kendimizi dinlememizi, keşfetmemizi sağlar. Bunun için her zaman büyük değişimler gerekmez. İşte sizler için minik ipuçları...

Sabah ilk iş olarak bir litre su içmek

Sabah ilk iş olarak su içmenin faydaları:

  • Metabolizmanızı çalıştırır
  • Beynini besler
  • Vücudunuzun depolanan toksinleri atmasına yardımcı olur
  • Cilt rengini iyileştirmeye yardımcı olur
  • Ağızdan nefes alarak geçen uzun bir geceden sonra ağız nemliliği sağlar
  • Boşaltım sisteminizin daha iyi çalışmasına yardımcı olur

Bu ufak değişiklik için vücudunuz ve zihniniz size teşekkür edecek.

Dikenli bir masaj topuyla her sabah ayaklarıma masaj yapmak

Günlük kırmızı ışık terapim sırasında yaptığım bir diğer şey de ayaklarımı dikenli bir masaj topuyla açıp kapatmaktır. Ayaklarınızı yuvarlamak, sıkı hamstringleri gevşetmenizebaş ağrılarını ve migreni hafifletmenizedolaşımınızı hızlandırmanıza, depresyon-anksiyete semptomlarını azaltmanıza ve genel olarak vücudunuzdaki gerginliği azaltmanıza yardımcı olur.

Elbette vücudunuzun herhangi bir yerinde bir masaj topu ve / veya köpük silindiri kullanabilirsiniz, ancak ayaklarımın vücudumuzun mümkün olan en büyük bölümünü etkilediğini görüyorum, çünkü ayaklar vücudumuzun fasiyal sistemine bağlı. Üstelik rahatlatıcı bir his veriyor ve güne başlamak için güzel bir yoldur.

Sabah ve gece bir uçucu yağ difüzörü kullanmak

Artık güne ılık bir ışık banyosu, vücudumdan akan su ve ayaklarımın altında bir masaj topu ile başladığımı biliyorsunuz. Bunu daha da çok duyusal bir deneyim haline getirmek için, havanın güzel kokmasını sağlamak için uçucu yağ difüzörümü de taktım. Kullanım sıklığına bağlı olarak, uçucu yağ difüzörleri stresten, astımdan, uykusuzluktan ve beyin sisinden kurtulmaya yardımcı olabilir. Şahsen ben difüzörümde en çok çay ağacı yağı kullanıyorum. Güçlü bir antimikrobiyal etkiye sahiptir ve canlandırıcı kokar.

Evimi daha düzenli tutmak

Dr. Jordan Peterson'ın en çok başvurduğu kavramlardan biri, dünyayı değiştirmek için önce odanızı temizlemeniz gerektiği fikridir.Farkettim ki, ne zaman yaratıcı bir alışkanlık ya da genel bir korkuya kapıldığımı hissetsem, o zaman basitçe yatak odamı organize ederek, toparlayarak veya temizleyerek başlarsam, çevrem ve etrafım üzerinde bir kontrol duygusu kazanmaya başladım.

Yatak odanızı, oturma odanızı, mutfağınızı, banyonuzu veya evinizdeki herhangi bir odayı temizlemeniz büyük ölçüde önemsizdir. Önemli olan işe yarar bir şey yaparak başlamanızdır… ve çevrenizdeki ortamı temizleyerek zihniniz daha iyi ve daha net hissetmeye başlar. Ve sonra bir sonraki, en yararlı eyleminiz kendisini tanıtacaktır.

Günlük kendi yemeğimi pişirmek

Çevrimiçi olarak yazmaya başladığımda, hayatımın her dakikasını optimize etme konusunda takıntılı olmaya başladım. Zaman kazanmak için çok görevliydim. Üçüncü kez bir şey yapmak zorunda kalırsam, onu hayatımdan sistemleştirmenin her zaman bir yolunu buldum. Bir şeyi yapmaktan hoşlanmadıysam, dış kaynak kullandım. Ve bu kesinlikle birçok yönden bana hizmet ederken, belirli bir noktada biraz aşırıya kaçtı. Hayatımı, hayatımın neredeyse tamamen açık alan olduğu ve ellerimde çok fazla boş zamanım olduğu bir noktaya kadar sistemleştirmiştim.

Sonunda çok daha sık tekrar kendi yemeklerimi yapmaya başladım ve bundan çok keyif alıyorum.

Benim için yemek pişirme konusunda beni gerçekten heyecanlandıran ilk tohum alışkanlığı, ilk önce baharat rafımı stoklamaktı, yeni bir kesme tahtası ve şimdiye kadar kullandığım en keskin bıçağı satın almaktı. Şimdi, yemek yapmak bir zevk ve elimden geldiğince sık yapıyorum.

Yatak odasında telefon yok

Tıpkı birine iyi beslenmesini, egzersiz yapmasını ve daha fazla su içmesini söylemek gibi, bu nokta da son on yıldır mağarada yaşamayanlar için yeni değil, ancak olumlu etkileri küçümsenemez. Bu dijital kesintiler, uykunuzun kalitesini, cinsel yaşamınızı ve stres seviyenizi hızla olumsuz yönde etkiler. Telefonunuzu tamamen yatak odanızdan çıkarın. Bu önemli bir şeydir. Ya hayatınızı bir alarmla uyanmak zorunda kalmayacak şekilde yapılandırın ya da (bir alarma uyanmanız gerekiyorsa) herhangi bir dijital çalar saat satın alın. Bunu yapın ve stres seviyenizin düştüğünü, cinsel yaşamınızın ve yakın ilişkinizin gelişmesini ve uyku kalitenizin birkaç gün içinde yükseldiğini izleyin.

Değer verdiğim birine sevgi göndermek

Günde en az bir kez, hayatım boyunca değer verdiğim birine kısa teşekkür mesajı gönderme alışkanlığı edindim.Bu mesajları uzun tutmuyorum. Örneğin kız/erkek arkadaşlarımdan birine, ilerlemesinden ne kadar gurur duyduğumu söylüyorum.

Sadece hızlı bir "Hey, ___ yüzünden seni düşünüyordum. Ve senin için ___ 'yi takdir ettiğimi bilmeni istedim Hayatımı ___ yönlerinden iyileştirmeye yardım ettin. Sana minnettarım, umarım iyisindir " gibi.

Öyleyse birinin gününü aydınlatın. Dünyaya biraz sevgi gönderin. Uzun sürmez ve birisine en çok ihtiyaç duyabileceği bir zamanda düşüneceğinizden daha fazla etki edebilir.

Geceleri Himalaya tuz lambasının yanında kitap okumak

Şimdiye kadar okumuş olabileceğiniz gibi, herhangi bir gün ışığı renk sıcaklığı ampulünde ve / veya dijital cihazlarınızda (telefon, tablet, bilgisayar) bulunan mavi ışık uyku kalitenizi bozuyor.

Bu nedenle, önce ev ortamınızdaki mavi ışığı en aza indirmek için cihazlarınızda NightShift / f.lux kullandığınızdan emin olun ve ardından bazı Himalaya tuz lambaları alın.

Bu küçük adamlar sıcak ışık ve negatif iyonları atarlar ve onları hangi odaya yerleştirirseniz yerleştirin hava kalitesini iyileştirirler.

Yüksek kaliteli kulaklıklarla meditasyon yapma / müzik dinleme

Yatmadan önce bir çift yüksek kaliteli kulaklıkla meditasyon yapıyorum (yağmur ormanı sesleri ile) ve bu bana çok yardımcı oluyor.

Bu makale için bu kadar. Umarım bu parçada değerli bir şey (veya birkaç şey) bulmuşsunuzdur. Ve umarım, nerede olursanız olun, yaptığınız her şeyle gelişiyorsunuzdur.

Hayatınızı Değiştirecek Günlük Alışkanlıklar Konusu hakkında psikoloğa soru sormak ister misin?

Sizin günlük rutinleriniz neler ? Kendinizi daha hissetmek için neler yapıyorsunuz? Ya da ne yaparsanız yapın kendinizi iyi hissedemiyorsanız kafanıza takılanları uzman psikologlarımıza sorabilirsiniz.

Psikoloğa Soru Sor!

Etiketler:

minikdeğişimler
günlükrutinler
kendiniziiyihissettirenşeyler

Benzer Yazılar