• Anasayfa
  • Blog
  • Eski Sevgiliniz Ayrılıktan Sonra Size Neden Mesaj Gönderiyor Olabilir?
Romantik İlişkiler

Eski Sevgiliniz Ayrılıktan Sonra Size Neden Mesaj Gönderiyor Olabilir?

Psikologca 30 Ağustos 2024
Eski Sevgiliniz Ayrılıktan Sonra Size Neden  Mesaj Gönderiyor Olabilir?

Eski sevgiliniz aniden size düzenli olarak günaydın ve iyi geceler mesajları göndermeye başladıysa, kafanızda soru işaretleri olabilir. Bir araya gelmek mi yoksa sadece takılmak mı istiyor? Gelin mesaj atmasının bir kaç nedenine hep birlikte bakalım.

Suçluluk

Partneriniz ilişkiyi sona erdirdiyse, muhtemelen derin bir suçluluk ve pişmanlık duygusundan etkilenir. Kimse suçluluk duygusunun yükünü taşımak istemez, bu yüzden dayanamayacak kadar fazla olduğunda, dışarı çıkacak bir çıkış yolu ararlar. Sizinle iletişime geçerler ve yanıt vermenizi beklerler. Eğer yanıt vermezseniz, cevap alana kadar sizi rahatsız ederler. Verdiğiniz yanıt onlar için önemli değil. Cevap verirseniz, partneriniz suçluluk duygusunu hafifletecek şekilde bunu değiştirecektir. Öfkeyle tepki verirseniz, ayrılık için öfkenizi suçlayacaklar. Cevabınız soğuksa, partneriniz sizi soğuk olmakla suçlayacaktır. Eski sevgilinizi memnun etmeye çalışmanızın bir anlamı yok. Yapabileceğiniz tek şey, yeniden yön vermek ve toparlanmaktır.

Yalnızlık

Eski sevgilinizin size mesaj atmasının görünen nedenlerinden biri, yalnız olması olabilir. Belki partnerinizin hiç arkadaşı yoktur veya hayatını neşelendirecek özel birini bulamamıştır. Eski sevgilinizin konuşacak başka kimsesi olmayabilir ve duygusal boşluğunu doldurmak için size mesaj atıyor olabilir. Eski sevgiliniz geri gelmek istemeyebilir ve size karşı romantik duygular beslemeyebilir. Sadece konuşacak ve yalnızlıklarıyla mücadele edecek birini arıyor olabilirler.

Merak

Eski sevgilinizin size sırf meraktan mesaj atıyor olabilir. Sizi bir restoranda görmüş olabilirler veya sizinle ilgili ilginç bir şey duymuş olabilirler ve bu onların meraklarını size mesaj göndermek için tetikleyebilir. Eski sevgiliniz hayatınızda neler olup bittiğini merak ediyor olabilir. Sebepler şöyle bir şey olabilir:

• Kiminle sevgili olduğunuzu bulmak.

• Ayrılıktan sonra sizin bu durumla nasıl başa çıktığınızı bilmek istemek.

• Onlar hakkında ne hissettiğinizi anlamak.

• Boş zamanlarınızda ne yaptığınızı / nereye gittiğinizi öğrenmek.

Bu sadece basit bir merak, bu yüzden umutlanmayın.

Yedekleme Planı

Bazı durumlarda, bir çift arkadaş olarak dışarı çıkar veya düzenli olarak iletişim halinde olabilirsiniz. Bu ideal görünse de, ayrılıklar ve ortak dinamikleri o kadar basit değil. Her iki tarafın da hala birbirini arzulaması için güçlü bir şans var. Bazı durumlarda, bir kişi eski ilişkisini bir yedek plan olarak kullanıyor olabilir veya yeni ilişkileri başarısız olursa bekleme modu olabilir. Uygun birini bulamazlarsa geleceklerini güvence altına almak istiyor olabilirler.

Arkadaşlık

Bu, eski sevgilinizin size mesaj göndermesinin basit bir nedenidir. Romantik duyguları yok. Sizi vakit geçirmek için iyi ve güvenilir bir insan olarak görüyorlar. Eski sevgilinizden gelen beklenmedik bir mesaj, geçici olarak arkadaşlık için elini uzattığı anlamına gelebilir. Devam etmeye ve hayatınıza devam etmenize izin vermeye hazırlar. Sadece kendi hayatınızı yaşarken ikinize de alan ve özgürlük veren bir arkadaşlık arıyorlar.

Can Sıkıntısı

Eski sevgiliniz size mesaj atıyor olabilir çünkü can sıkıntısını öldürmek ve hafifletmek için bolca zamanları var. Eski sevgilinizin , yapacak başka bir şeyi yoksa evde boşta oturuyorsa ve sıkılmışsa size mesaj atıyor olabilir.

Öfke

Ayrılık yakın zamanda gerçekleştiyse, eski sevgilinizin kızgın ve kırgın olması doğaldır. Bu, genellikle mesajla veya telefon görüşmesinde ani bir ayrılık olduğunda ortaya çıkar. Eski sevgiliniz kapanış için cevaplar arayabilir. Neyin yanlış gittiğini öğrenmek için ayrılıktan hemen sonra size mesaj gönderebilirler. "Benden ne istersen yapacağım" gibi mantıksız tavizler vererek bolca özür dileyebilir ve durumu kurtarmaya çalışabilirler. İlk "temassızlık aşamasında" eski sevgilinizle konuşmayı bırakırsanız, görmezden geldiğiniz öfkeyle size mesaj atarlar.

Kıskançlık

Devam etmeyi başardıysanız ve hatta yeni bir partneriniz varsa, eski sevgiliniz kıskanabilir. Özellikle eski sevgiliniz hala bocalıyorsa veya dünyada yolunu yavaş yavaş buluyorsa, onlardan daha hızlı ilerlemenizi istemezler.Nerede durduğunuzu anlamak için size mesaj atmaya başlayabilirler. Onlardan vazgeçtiğinizi hissederlerse, agresifleşebilirler veya “size göstermek” için kötü toparlanma ilişkilerine girebilirler. Genellikle sosyal medya takipçileridirler ve bilginiz olmadan faaliyetlerinizi düzenli olarak kontrol ederler.

Eski Sevgiliniz Ayrılıktan Sonra Size Neden Mesaj Gönderiyor Olabilir? Konusu hakkında psikoloğa soru sormak ister misin?

Eski sevgiliniz aniden size mesajlar atmaya, aramaya mı başladı ? Sizce bunun nedeni ne olabilir? Eğer siz bu durumun sebeplerini çözemediyseniz; uzman psikologlarımıza sorular sorarak bu durumu çözebilirsiniz.

Psikoloğa Soru Sor!

Etiketler:

eskisevgili
ilişkiproblemleri
pişmanlık