Romantik İlişkiler

İlişkinizin Sarsıldığına Dair 7 İşaret

Psikologca 8 Eylül 2024
İlişkinizin Sarsıldığına  Dair 7 İşaret

Yeni ilişkiler oldukça heyecan vericidir ancak bu dönem bittikten sonra toz pembe gözlüklerimizi çıkarırız ve ilişkimizin aslında nasıl olduğunu görmeye başlarız. İlişkilerimizde bazı şeylerin pek de yolunda olmadığını görmeye başlayabiliriz. İlişkimizin belirsiz olup olmadığına dair işaretler hakkında bilgi sahibi olmak isteyebiliriz. Bu da şüphelerimizi yeniden teyit edebilir. İlişkimize biraz daha dikkatli bakmalı ve endişelerimizi dile getirmek için gereken cesareti kendimizde bulmalıyız.

Eğer bir şeyler ters gidiyorsa zihnimiz sonuçlar üretmeye başlayabilir. Aslında bir şeylerin tuhaf görünmesi veya sizi düşündürmesi otomatik olarak onun yanlış olduğu anlamına gelmez. Ancak potansiyel olarak bu gölgeli davranışların bazı belirtilerini tanımak, bir şeyin gerçekten yanlış olup olmadığını belirlemede önemli bir adım olabilir. Bazı durumlarda, biz ve partnerimizin hala birbirimizi tanıyor olma aşamasında olması olasıdır. Bir dönemden geçiyor olabilirler ya da gerçekten bizimle yapacak işleri kalmamıştır. Nedenini tam olarak bilemeyiz ancak davranışı ele almak, işleri çözmemizde ve birlikte ilerleyip ilerleyemeyeceğimizi belirlememiz için yardımcı olabilir. 

Partneriniz Geçmişi Hakkında Güven Verici Değildir

Sırf partneriniz geçmişte güven vermeyen davranışlarda bulundu diye kesinlikle tekrardan bunlar yaşanacak diye bir şey yoktur. Ancak bunu tekrar yapacaklarına dair şüphe uyandırabilir.

Aldığınızdan Daha Fazlasını Veriyorsunuzdur

İlişkide karşılılık çok önemlidir. Bir partner tüm şefkati, minnettarlığı veya ilgiyi göstermemeli ve tüm fedakarlığı yapmamalıdır. Bir psikoterapist olan Nikita Banks, “Kendinizi her zaman ilişkide veren kişi olarak buluyorsanız ancak ihtiyaçlarınız karşılanmıyorsa bu, bir şeylerin yolunda gitmediğine dair kesin bir işarettir.” diyor. İlişkiden ihtiyacınız olanı elde etmek önemlidir.

İçinizde Bir His Vardır

Eğer bir hissin geldiğini düşünüyorsanız, onu öylece bırakmamalısınız. Psikoterapist Stephanie Roth Goldberg, “İnsanların görmezden geldiği bir numaralı işaret, içgüdüleridir.” diyor. Sezgileriniz bir şeylerin habercisi olabilir. Roth Goldberg, “Eğer içgüdüleriniz varsa, bunun genellikle bir nedeni vardır.” diyor. Gördüğünüz işaretler var ama kabul etmek istemiyorsunuz.

Onların Telefonlarının Şarjı Hep Bitiyordur

Sonuçta iş yapmak, arkadaşlarımızla bağlantı kurmak ve acil durumlar hakkında başkalarını bilgilendirmek için cep telefonlarımıza güvenmiyor muyuz? Onları asla yakalayamıyorsanız bu durum şüpheli bir şeylerin döndüğünün işareti olabilir

Onun Arkadaşlarıyla Tanışmamışsınızdır

Bir noktada, partnerinizin arkadaşlarıyla tanışmayı beklemek doğaldır. Yani eğer hep yalnız takılıyorsanız, bu durum biraz şüphe uyandırıcıdır. Yani eğer arkadaşlarından hiçbiriyle tanışmadıysanız, bu sizi duraklatan bir şey olabilir.

Söyledikleriyle Davranışları Birbirini Tutmuyordur

Sözleri ve davranışları gerçekten uyuşmuyorsa, bu fark edilebilir durumdadır. Bir bağ kopması, şüpheli davranış göstergesidir. İnsanları eylemlerine ve sözlerine göre yargılamalısınız ve bunlar eşleşmeli veya en azından yakın olmalıdır.

Bütün Buluşmalarınız Tuhaf Zamanlardadır ve Hiç Onun Evinde Değildir

Sizi asla evine davet etmediğini, yalnızca garip zamanlarda mesela gecenin ilerleyen saatlerinde, öğle yemeği molasında veya sabahın erken saatlerinde buluştuğunuzu fark ederseniz bu potansiyel bir kırmızı alarmdır. Eğer bu olmazsa, muhtemelen söylenmeyen bir sıkıntı vardır. Birini evine davet etmemek, genellikle saklı bir şeyin, belki birinin diş fırçası, veya bir şey hakkında yalan söylendiğinin, kiminle yaşadığı, nerde yaşadığı, işareti olabilir.

İlişkinizdeki şüpheli davranışları keşfetmeniz sizi gerçekten rahatlatmayabilir. Ancak işaretleri tanımak sizi bu konuda bir şeyler yapmaya teşvik edebilir. İlişkinizin sizin ihtiyaçlarınızı da karşıladığına emin olun. Bir sonraki adımınızı gözden geçirin. Böylelikle işleri yeniden değerlendirebilirsiniz.

İlişkinizin Sarsıldığına Dair 7 İşaret Konusu hakkında psikoloğa soru sormak ister misin?

İlişkilerimizde bir şeyler ters gitmeye başladığında zihnimizde sorular belirmeye başlar, bu her zaman olumsuz bir durum değildir. Bazen iki kişi arasında tanıma süreci uzayabilir. Öyle ki seneler sonra bile sevdiğiniz kişinin yeni bir özelliğini fark edebilirsiniz. Önemli olan bu durumun ilişkinizi sarsıp sarmayacağıdır. Peki ya siz partnerinizi ne kadar tanıyorsunuz, sizce ilişkiniz bir sarsıntının içinde mi ? Uzman psikologlarımıza sorun cevaplayalım.

Psikoloğa Soru Sor!

Etiketler:

ilişkiproblemleri
ilişkinintemelleri
ilişkilerüzerine