• Anasayfa
  • Blog
  • Sağlıklı İlişki İsteyen Kadınlara 5 Anahtar Tavsiye
Romantik İlişkiler

Sağlıklı İlişki İsteyen Kadınlara 5 Anahtar Tavsiye

Psikologca 17 Eylül 2024
Sağlıklı İlişki İsteyen  Kadınlara  5 Anahtar Tavsiye

Bir ilişki içinde olmak oldukça heyecanlı ve eğlenceli olabilir fakat aynı zamanda da biraz göz korkutucudur. Dışarı çıkıp farklı erkeklerle tanışmak konusunda zorluk çekmeyen bir kadın olabilirsiniz ya da biraz daha içe dönük birisinizdir ve kendinizi dışarı atma fikri cazip gelmiyordur. Ancak her ne zaman ilişki içine düştüğünüzde ya da ilişkilerin bir anlamı olmadığını, hatta berbat bir şey olduğunu düşündüğünüzde, ilişkilere bakış açınızın daha sağlıklı, eğlenceli ve başarılı olması için bu beş anahtar ipucunu aklınızda bulundurmanızda fayda var.

Üzerindeki Baskıyı Azalt

Bir kadın için en önemli ipucu, en kısa zamanda birini bulması için üzerine kurduğu baskıyı azaltmasıdır. Neredeyse her zaman kadınlar kendi üzerine yanlış bir biçimde yoğun bir yük koyarlar. Çünkü bir daha biriyle tanışamayacaklarını, son kalan arkadaşlarının hala bekâr olması sebebiyle bir aile kurmak için çok geç olabileceğini veya artık hayatını akışa koymak için yaşlarının geldiğini kendilerine inandırıyorlar. Ancak ilişki kurmaya “zaman doluyor” gözüyle bakarsanız, bu süreç size sadece çok daha dayanılmaz ve stresli gelecektir. Şimdi yavaşça şu stresi üzerinizden atın ve doğru insanı bulmanın zaman gerektiren bir şey olduğunu fark edin.

Kendi Şartlarınızda İlişkiler Kurun

Kulağınıza küpe olması gereken bir başka ipucu ise kadınlar kendi zamanlarına ve kendilerine saygılı bir biçimde flörtlerini seçmelidir. Kesinlikle her gece, hatta her ay bile biriyle buluşmak için uğraşmak zorunda değilsiniz. Eğer bütün vaktinizi ve enerjinizi arkadaşlarınız, aileniz ya da kendi kişisel bakımınız dışında ilişki kurabilmek umuduyla buluşmalar için harcarsanız, bıkkınlık yaşamanız olasıdır. Kendi zamanınıza, ilgilerinize ve flört koşullarınıza saygılı olun. Bu şekilde gelecek buluşmalarınız çok daha eğlenceli ve anlamlı olacaktır. Çünkü bir ilişki eğlenceli olmalıdır!

Yeni Tanışma Ortamlarına Açık Olun

Bir kadın yeni yöntemler denemekten korkmamalıdır. Her online eşleşme uygulamasına kayıt olmanız gerekmez, ancak günümüzde daha açık fikirli olmak ve yeni tanışma platformlarını kabul etmek gerekir. Biriyle gittiğiniz bir barda, markette, hatta kahve almak için sıra beklerken bile tanışmak olasıdır, peki bir uygulama yükleyip içinden biriyle tanışma fikri, hızlı bir buluşma ayarlamak ya da tek seferlik görüşmek neden zararlı olsun? Farklı yollardan kendinizi göstermek flörtleşmek konusunda daha deneyimli olmanızı sağlar ve sizin için önemli olan biriyle tanışma şansınızı arttırır.  

Mantıklı Beklentileriniz Olsun

Bir diğer anahtar ipucu ise kadınlar görüşecekleri kişiler hakkında gerçekçi beklentiler beslemeliler. Mesela sadece 1.90 üstü, kusursuz giyimli, ev sahibi, iyi bir araba kullanan birini isterseniz, kendinizi bir hayal kırıklığına hazırlarsınız. Bu şekilde yüzeysel düşünmektense bir ilişkide gerçekten önemli olanlar, yani karşılıklı güven ve saygı gibi kriterler, olmalı. Sizinle malını mülkünü değil de aynı ilgi alanlarını ve değerleri paylaşacak birini isterseniz, anlamlı bir ilişki yakalama olasılığınız daha yükselir.

Vazgeçmeyin

Eğer bir kadın kendisine iyi bir flört ya da eş istiyorsa asla vazgeçmemeyi unutmamalıdır. Yüzeysel olmamak ve beklentilerimizin farkında olmanın yanında bu demek değildir ki sizin beklentilerinizi hiçbir anlamda karşılamayan biriyle birlikte olmalısınız. Birine karar verirken kesinlikle seçici olmaya ve gerçekçi standartlarda ilerlemeye cesaretli olmalısınız. Ve eğer biriyle olmaya daha iyisini bulamayacağınız için karar veriyorsanız, hatta “zamanın dolacağından” dolayı endişeliyseniz, kimsenin sizi bir gün seveceğinden emin olamıyorsanız, kendiniz hakkında iyi bir özgüven ve cesaret yüklemesi yapmalısınız. Birini yakaladığınız için durulmak doğru cevap değildir. Sizi mutlu edecek biriyle olmayı hak ediyorsunuz, iyi haber ise o buralarda bir yerde :)

Sağlıklı İlişki İsteyen Kadınlara 5 Anahtar Tavsiye Konusu hakkında psikoloğa soru sormak ister misin?

Sağlıklı bir ilişki hepimizin sahip olmak istediği bir ilişkidir. Kimi zaman üzerimizdeki mahalle baskısı yüzünden yanlış kararlar alırız...Kimi zaman çok hayalperest davranırız...Sizin ilişkilerde en sık karşılaştığınız problem nedir? Uzman psikologlarımıza sorun cevaplayalım.

Psikoloğa Soru Sor!

Etiketler:

SAĞLIKLIİLİŞKİ
flörtleşmek
ciddiilişki
ilişkilerdeanahtartavsiyeler