Romantik İlişkiler

Erkeklerin Sevmediği 7 Flört Davranışı

Psikologca 5 Eylül 2024
Erkeklerin  Sevmediği 7 Flört Davranışı

Flörtleşmek, ilişki, çoğu zaman kafa karıştırıcı, hayal kırıcı, heyecanlı, unutulmaz ya da bir milyon farklı durum gibi olabilir. Birisiyle gelecek planladığınız için flört etmeniz, sadece eğlence amaçlı flört etmeniz ya da hali hazırdaki bir ilişki içerisinde partnerinizle flört etmeniz, flörtünüzün size nasıl tepki verebileceğini değiştirecektir. Kadınların flört olarak yaptıkları ancak erkeklerin hoşlanmadıkları birçok durum var. Bunun sebebi karşı taraf tarafından flört olarak algılanmayışı olabilir

İnsanlar flörtlere farklı bakış açılarıyla yaklaşabilirler. Örneğin bir önceki flörtünüzde işe yarayanlar bu sefer işinize yaramayabilir çünkü algılamaları farklıdır. Tam da bu nedenle hangi flörtleşme tekniklerini uygulamamız gerektiğini tam olarak belirleyemeyiz ancak onu nelerin tam olarak uzaklaştırdığını tahmin edebiliriz. Bu amaçla erkeklere soruldu, flörtte olumlu cevap vermedikleri, kafa karıştırıcı buldukları ve sadece hoşlanmadıkları teknikler derlendi. Hadi gelin birlikte bakalım.

1) Bebek Konuşması

Bebek konuşması kocaman bir hayır. Bazı insanlar bunu tatlı bulabiliyorken erkeklerin çoğu için bu durum tam bir soğuma sebebi. Bu durum biraz sevimsiz ya da tuhaf olarak algılanabilir. Sonuçta yetişkin bir insanın bebek konuşmasını dinliyorsunuz. Bu nedenle bu şekilde flört etmeden önce partnerinizin bunu sevip sevmediğini sorun. Çünkü bazı erkekler için tam olarak duymak istedikleri şey değil.

2) İlk Buluşmaya Hediyeyle Gitmek

İlk buluşmaya küçük bir hediyeyle gitmenin tatlı olduğunu düşünüyorsanız bu her zaman için geçerli olmayabilir. Erkeklerin çoğu ; bir şeyi beğendiğini dile getirdikten sonra bunun kendisine alınmasını istese bile, çoğu bu durumla ilgilenmez.

3) El Ele Tutuşmak

Bazı erkekler bu konuda tamamdır. Fakat bazıları ise bunu denemek istemezler. Erkeklerin çoğu bununla spesifik olarak mutlu olmadığını söylüyor. Bu şu an hemen yapıp yapmayacağınız bir şey olabilir. Fakat kesinlikle ilk randevunuzda değil, biraz zaman geçirdikten sonra yapılabilir ve herkesin bu durumdan hoşlanmayabileceğini akılda bulundurmak iyi olabilir. 

4) Eğlencesine Flört Etmek

Eğlencesine flört etmenin zararsız olduğunu düşünebilirsin, ancak eğer karşındaki kişi bu ilişkinizin ileri seviyesini düşünüyorsa kafa karıştırıcı olabilir. İlişki uzmanı Kevin Darne’ın dediğine göre, bir gün flörtleşip diğer gün flörtleşmemek karşı tarafa karışık mesajlar gönderebilir ve kendileriyle oynandığını düşünebilirler.

5) Güzel Bir Randevudan Sonra Onlara Ulaşılmaması

Her ilk buluşma bizi uzun süreli ilişkiye yönlendirmeyebilir. Fakat iyi zaman geçirdiysen ve aranızda bir elektrik hissettiysen onlara kesinlikle ulaşırsın. Erkeklerin çoğu daha sonrasında onlarla fazla konuşma başlatmayan kadınlarla birkaç kez dışarı çıktığını söylüyor. Bu da erkekleri adım atıp atmama konusunda şüphelendiriyor. Sanki kendileri bir adımda bulunmazlarsa karşısındakinden hiç haber alamayacaklarını düşünüyorlar. Bu biraz kafa karıştırıcı. Yani sonuçta buluşma sonrasında cesaretinizi toplayıp ona bir şeyler yazdığınız takdirde sizin hangi noktada olduğunuzu anlayacaklar.

6) Ailenin Önünde Fazla Samimi Olmak

Ailesinin önünde fazlaca yakın temasa girmek erkeklerin çok hoşuna giden bir durum değil.Belki de temas isteğinizi etrafta fazla insanın olmadığı anlara saklamalısınız.

7) Aptalı Oynamak

Birinin dikkatini çekmek için eforla kendimizi aptal, ya da bir şeyden anlamıyormuş gibi göstermek pek de iyi bir fikir olmayabilir. Gerçekten bir şeyleri bilmiyor oluşunuz kadar doğal bir şey yoktur ancak kendinizi bile bile o şekilde göstermek pek de istediğinizi almanıza yardımcı olmayabilir. 

Erkeklerin Sevmediği 7 Flört Davranışı Konusu hakkında psikoloğa soru sormak ister misin?

Flörtleşmek bazen hayal kırıklıkları ile sonuçlanabilir. Çünkü hem kadın hem erkeklerin bu durumdan beklentileri farklı olabilir. Sizin beklentileriniz neler ? Son zamanlarda tüm flörtleşmeleriniz olumsuz mu sonuçlanıyor? Kafanızdakileri uzman psikologlarımıza sorabilirsiniz.

Psikoloğa Soru Sor!

Etiketler:

erkeklerneister
flörtleşmek
flörttedikkatedilecekler