Aile

Aile ve nişanlılık dönemi problemleri

Gizli Kullanıcı30 Kasım 2024 12:52

7 ay önce kadar 25 yıllık devam eden anne ve babamın birlikteliği kardeşimin birisini sevip gitmesi ve anne babamın sıkıntılarından kaynaklı bitti ve benim aile diye bildiğim en büyük desteği gördüğüm ortam bir anda yıkıldı ve bi nevi düşmanlık başladı aralarında bende bu durumun ortasında kaldım nişanlım bana hep destek olmaya çalıştı destek olmak istedi bunu azda olsa başarıp beni ayakta tuttu ama şuanda anneme yaptığı hatalar bana karşı ufak şeylere büyük tepkiler göstermeye başladı kendisinin anksiyetesi var çok fazla ufak şeylere takılıyorum annemle problemler yaşadı ve ben şuanda hem dağılan ailemin hem de annem ve nişanlımın arasında yani Kısacası 4 dağın arasından sıkışmış ve bunalmış hissediyorum artık bana yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum teşekkürler devamının anlatmak için cevabınızı bekliyor olucam

Bu soru 1 Aralık 2024 14:48 tarihinde Psikolog İrem Bor tarafından cevaplandı.

  • Cevaplandı

  • Paylaş:

Merhabalar sevgili danışan, yaşadığınız süreç oldukça karmaşık ve yorucu görünüyor. Aile bağlarının sarsılması, nişanlınızla yaşadığınız gerilimler ve bu ikisi arasında kendinizi sıkışmış hissetmeniz, sizi hem duygusal hem de zihinsel olarak yormuş olabilir. Bu durum, yalnız olmadığınızı ve destek alarak bu süreci yönetebileceğinizi bilmenizi gerektiriyor. Şimdi, durumunuza yönelik birkaç noktaya birlikte bakalım:

Anne ve babanızın ayrılığı, özellikle uzun yıllar bir arada kalmış bir ailede büyüdüyseniz, sizin için bir tür ‘güven’ veya ‘düzen’ kaybı gibi hissetmenize neden olabilir. Bu süreç, ailedeki herkesin rollerinin ve ilişkilerinin yeniden tanımlandığı bir süreçtir.

Bu durumda neler yapabilirsiniz? Öncelikle bu durumun kontrolünüz dışında gelişen bir süreç olduğunu kendinize hatırlatmanız çok önemli sevgili danışan. Sizin buradaki sorumluluğunuz ise, kendinizi korumak ve duygusal dengeyi sağlamaktır. Anne ve babanız arasındaki problemlerin sizin yükünüz olmadığını unutmamalısınız.

Nişanlınızın size destek olmak istemesi ve çabaları, sevgisini ve iyi niyetini gösteriyor. Ancak yaşadığı anksiyete, olaylara daha hassas yaklaşmasına ve tepki vermesine neden olabilir. Sizin için önemli olan, onun da kendi içsel süreçlerinde zorlanabileceğini fark etmek ve bu konuda iletişimi güçlendirmek olabilir.

Burada açık bir şekilde duygularınızı paylaşmak, onun sizin üzerinizdeki yükleri daha iyi anlamasına yardımcı olabilir. Ona, bu süreçte bir takım olduğunuzu ve her iki tarafın da desteklenmeye ihtiyaç duyduğunu sıkça hatırlatabilirsiniz.

Hem aileniz hem nişanlınız arasında denge sağlamaya çalışmak sizi tüketiyor olabilir. Bu tür durumlarda herkesi memnun etme çabasını bir kenara bırakmak önemlidir. Sizin önceliğiniz kendiniz ve ruhsal sağlığınızı korumaktır.

Bu dengeyi sağlamak adına kendinize sınırlar koyabilirsiniz. Annenizle olan sorunları çözmek için onunla bire bir konuşmalar yapabilir, nişanlınızla da ayrı olarak duygularınızı paylaşabilirsiniz.

Bu süreçte her şeyin hemen düzelmesini beklemek gerçekçi olmayabilir sevgili danışanım. Kendinize zaman tanıyın ve duygularınızı anlamak için destek almaktan çekinmeyin. Bu size iyi gelebilir.

Bu süreçte hem geçmişteki aile dinamiklerini anlamlandırmak hem de nişanlınızla olan iletişiminizi güçlendirmek adına bireysel terapi size oldukça yardımcı olabilir.

Tekrar sorularınız ve yorumlarınız için burada olacağız. Şimdilik hoşça kalın…

Sevgilerle, Psikolog İrem Bor.

Cevaplanmış benzer sorular