Psikoloji

Bayılmalarım psikolojik mi?

Gizli Kullanıcı20 Eylül 2024 14:21

ben son bir yıldır bir ayda bir veya iki ayda bir düşüp bayılıyorum doktorlar cesitli testler yaptilar fakat bir teşhis koyamadilar epilepsiden suphelendiler ama en sonunda doktorum epilepsi de olmadigimi isimizi garantiye almak icin yinede detayli bir epilepsi testi yapicagini egerki bu test de temiz cikarsa seni psikiyatriye yönlendireceğim dedi sizce bayilmamin nedeni ne olabilir artik korkmaya basladim da ??

Bu soru 20 Eylül 2024 22:54 tarihinde Uzman Psikolog Berfin Kübra Sönmez tarafından cevaplandı.

  • Cevaplandı

  • Paylaş:

Selamlar sevgili danışan, öncelikle sağlığınız için endişelendiğinizi anlayabiliyorum. Ve bu kaygılarınızı gayet normal kendinizi yargılamayın.

Yapılan testler sonucunda fizyolojik bir teşhis konulmamış ancak son bir test kalmış, bunun sonucunu da beklemenizi ve hekiminizle birlikte ona göre bir yol izlemenizi tavsiye ederim.

Ancak bahsetmek gerekirse epileptik olmayan durumlarda, anksiyete, fazla strese maruz kalma , travma sonrası stres bozukluğu ve depresyon gibi rahatsızlıklar bayılma gibi fiziksel belirtilerle kendini gösterebilir.


Eğer son yapılacak son testinizde negatif çıkarsa, bu durumun altında psikolojik bir neden olabileceği düşünülebilir. Psikiyatriye yönlendirilmek sizi korkutmasın, çok büyük bir probleminiz olduğu anlamına gelmez. Belirtilerinizi anlamak ve başa-çıkmak adına iyi bir adım olabilir.


Bu sürece terapi ile eşlik etmek hislerinizi, düşüncelerinizi anlamak ve yönetme konusunda etkili olmanızı sağlayabilir. Son zamanlardaki yaşamı olduklarını, geçmiş olumsuz deneyimleriniz , yaşam şartları, fazla strese maruz kalma gibi durumları değerlendirmek ve neler yapılabileceği hakkında sistematik bir şekilde ilerlemek için faydalı olabilir.


Psikiyatriye yönlendirilme ve terapiye başlama düşüncesi sizi korkutmasın. Kendinizi anlamanız ve benliğinizle sağlıklı iletişim kurmak için çok faydalı olabilir. Terapi sürecinde bilişsel davranışçı terapi ekolüyle olumsuz düşüncelerinizin yerine olumlu ve gerçekçi düşünceler koymak öğrenilir. Bu öğrenim size olumsuz düşüncelerinizle başa çıkmanızı ve stres yönetiminde başarılı olmanızı sağlayabilir.


Fiziksel yaşadığınız semptomlar sizi korkutabilir. Ancak fiziksel sağlığınız kadar ruh sağlığınızda önemlidir. Çıkan sonuçlara göre bu durumu uzman hekim ve terapistlerle ele almak, değerlendirmek ve çözüm arayışına girmek önemlidir.


Yaşadığınız fiziksel ve fizyolojik hiç bir problem için kendinizi suçlamayın. Kendinize güvenin sizin isteğiniz ve uzmanların bilgisiyle üstesinden gelebilirsiniz.

Umarım cevabım faydalı olmuştur.


Sevgiyle kalın.


Uzm. Psk. Berfin Sönmez

Cevaplanmış benzer sorular