Psikoloji

Depresyon - Mutsuzlukla nasıl baş ederim

Gizli Kullanıcı12 Haziran 2024 21:14

çocukluğumdan gelen stres kaygı ve sürekli derin düşüncelerin vermiş olduğu mutsuzlukla nasıl baş edebilirim. Strese ve kaygıya bağlı olarak sedef hastalığımdan ve kafein bağımlığımdan nasıl kurtulabilirim. Bu durum iş hayatımada yansıyoru ve mutsuzum sürekli çözüm nedir?

Bu soru 21 Haziran 2024 18:49 tarihinde Uzman Psikolog İlknur Aksu tarafından cevaplandı.

  • Cevaplandı

  • Paylaş:

Selam değerli danışan, çocukluk döneminden başlayan stres yönetme becerileri ve sorunları büyürken olumlu yönde gelişmeyebilir. Böyle durumlarda profesyonel destek alarak yapılandırılmış bir terapi sürecine girmek daha yararlı olabilir. Çünkü bir takım baş etme becerilerini kazanabilmek ve kökenine inmek daha detaylı incelemeyi ve çalışmayı gerektiren kıymetli bir yolculuktur.

Çocukluk döneminden gelen stres, kaygı ve derin düşüncelerin neden olduğu mutsuzlukla başa çıkmak için sizin şuan bireysel olarak yapmanızın olası yarar sağlayacağı noktaları ele alalım mı?

Stresle başa çıkmak için bazen ufak adımlar bile büyük fark yaratabilir. Belki birlikte bir mola verip dışarıda bir kahve içebiliriz, ya da sadece rahatlayıp derin bir nefes alabiliriz. İşte bu küçük anlar, bizi yeniden odaklanmaya ve daha sağlıklı kararlar almaya teşvik eder. Günlük meditasyon pratiği ve derin nefes egzersizleri, stresi azaltmaya ve kaygıyı yönetmeye yardımcı olabilir. Bu teknikler zamanla duygusal tepkilerinizi daha iyi kontrol etmenize ve sakinleşmenize destek sağlayabilir. Sağlıklı bir yaşam tarzı, hem fiziksel hem de zihinsel sağlığınıza katkıda bulunabilir. Düzenli egzersiz yapmak, dengeli beslenmek ve yeterli uyku almak sedef hastalığınızı ve genel sağlığınızı iyileştirebilir. Kafein bağımlılığını azaltmak için günlük alım miktarını kademeli olarak azaltabilirsiniz. Bu süreçte su içme alışkanlığını artırarak ve kafein yerine bitki çayları gibi daha az uyarıcı içecekleri tercih ederek geçiş yapabilirsiniz. Günlük hayatınızda hoşlandığınız aktivitelere zaman ayırmak, size mutluluk ve gevşeme sağlayabilir. Hobileriniz üzerine odaklanmak, stresinizi azaltabilir ve yaşamınıza olumlu bir denge getirebilir.

Duygu ve zihin dengesine kavuştuğunuz bir yaşam diliyorum :)

Sağlık dileği ve sevgilerimle...

Cevaplanmış benzer sorular

Psikoloji

Kendimi nasıl toparlarım

Ben mezuna kaldım bu yıl tekrar sınava hazırlanan bi öğrenciyim geçen yıl başta güzel çalışsam da sonradan bırakmıştım ve çok kötü bi döneme girmiştim isteksizlik hevessizlik sürekli ağlamalar panik ataklar sürekli uyuma isteği fln sonra yavaş yavaş geçti ama sınavdan başarısız bie sonuç aldım şimdi tekrar aynı döneme girdiğimi hissediyorum daha yolun başındayım sınav için hazırlanmam için önümde yeterli sürme var evet ama ben bu süreyi de batırmak istemiyorum yine aynı döneme girip aylarca iğrenç bi şekilde yaşamak istemiyorum bu durumu nasıl basabilirim bilmiyorum panik ataklar geliyor böyle bi anda oluşan boğulma hissi nefes alamama hissi el titremeleri ağlamalar ve ağlamayı durduramamalar sürekli böyle ben bir şeylere odaklanmakta zorluk çeken biriyim ki bu saydığım şeyler yüzünden de daha çok zorlanıyorum hiç istek kalmıyor hiç bir şey yapamıyorum odak hiç kalmıyor kendimi derslerime veremiyorum yaptığım bi ise veremiyorum sürekli bir şeyleri mahvediyorum bi durum annemin gözüne çok batıyor istediği gibi birisi asla olamıyorum hiç bir şeyi başaramıyorum ne kadar çabalasam da yine dönüp dolaşıp şu döneme giriyorum ben yoruldum gerçekten çok yoruldum canım çok yanıyor ve hiç görmüyor annem ne zaman panik atak gelse ne bileyim şu saydıklarım olduğunda fln böyle istemsizce kendime zarar verme düşünceleri oluşuyor ve engel olamıyorum bu düşüncelere artık gerçekten yoruldum iğrenç hissetmekten kendimden nefret etmekten nasıl toparlanırım bilmiyorum