Eşim çok aileci ve bu yüzden sürekli kavga ediyoruz
Para verıyor aılesıne surekli kopamıyor gorumcelerim kavga cıkarıyor iftira atıyor sonra da esimle kavga ediyoruz beni savunmuyor korumuyor kardesi var en kucuk 34 yasında ne okuyor ne calısıyor herseyknı bız alıyoruz biz yeni evlendk evde ocak bıle yok ama aılesıne olunca kredı cekjp para yoluyor defalarca konustum kavgalar ettık en son gorumcemle konusmaya kalktm kavga ettı hakaret ettı her yerden engelledı benı abısınidr silmiş istagramdan istedigi olmadıgında tepiniyor aglıyor krıze gırıyor kendıni oldurmeye kalkıyor o yuzden aman sus aman alalm bısı olmasn boyle korkutmus herkesi önceden hastanedede yatms tekrar yatırmaya kalktılar ama yatmak istemiyor ilaclarıda duzenlı ıcmemiş diğer gorumcelerede saldırmiş kavga etmiş o görüncem napıcaz blmıyoruz laf dınlemıyor esıme agladıgında hemen esım kul kole oluyor ona babalarıda yok dıye annelerıde yaslı bizimde hayatımz var bussuru eksık var evde kmse bısey takmadı bişey yapmadı ama sureklı daha para ıstıyorlar eşimle aramız bozuluyor ne yapmalıym
Bu soru 5 Ocak 2025 20:31 tarihinde Psikolog Sena Keşkek tarafından cevaplandı.
- Paylaş:
Merhaba sevgili danışan, öncelikle bu durumu benimle paylaştığınız için teşekkür ederim. Bunları açıklıkla anlatıp çözüm arayışına koyulduğunuz için sizi takdir ediyorum, siz de kendinizi tebrik etmelisiniz.
Yaşadıklarınızın sizi yormuş olmasını anlayabiliyorum sevgili danışan. Eşiniz ile ailesine sınır koymasını ve kendinizin de sınır koymanız gerektiğini açık iletişim ile ve yapıcı bir dille eşinize anlatmayı denemelisiniz. Tartışmaların ardından, olay üzerine konuşmak yerine ikinizin de sakin olduğu bir anda genel tablonun üzerine konuşmayı tercih edebilirsiniz. Örneğin olay üzerine "Sen hep böylesin, paranı ailene harcıyorsun." demek yerine daha sakin bir anınızda genel tabloyu ifade ederek "Ailene destek olmak istemeni anlıyorum fakat artık çekirdek ailene odaklanmalı ve bizim ihtiyaçlarımızı gözetmelisin. Bu konuda birlikte neler yapabileceğimizi konuşalım isterim." diyebilirsiniz.
Eşiniz ile birlikte eşinizin ailesine karşı maddi ve manevi olarak net sınırlar çizebilir ve belirtebilirsiniz. Kendi evinizin ihtiyaçlarınıza odaklandığınızı ve destek olamayacağınızı nezaket ile ifade edebilirsiniz. Maddi konulara pek fazla girmeyip bu konuda sınır çizmek size yardımcı olacaktır. Görüşme ve iletişim kurma noktasında da sınırlar belirleyebilirsiniz.
Eşiniz ile konuşup çekirdek ailenizi, evliliğinizi önceliklendirmek üzerine konuşmanız size fayda sağlayacaktır. Sevgili danışan, sınırlar kıymetli ve insan iletişiminde oldukça önemlidir. Son olarak bunu söylemek isterim.
Sevgili danışan, umarım yazdıklarım sizin için fayda sağlamıştır. Başka bir sorunuz olursa bu platform üzerinden bizlere iletebilirsiniz. Bu durum hayat kalitenizi negatif olarak etkiliyorsa eşiniz ile birlikte veya bireysel olarak bir psikolog/ psikiyatrist desteği almayı düşünebilirsiniz.
Sevgiler,
Psikolog Sena Keşkek