Fazla duygusal bir insan olmayı nasıl aşarım?
Panik atak, anksiyete ile mücadele etmekteyim. Aşırı terleme ve nefes nefese kalma problemim var kalabalık bir ortama girince daha da artıyor. Konfor alanımdan çıkmak istemiyorum. sürekli yemek yeme ihtiyacı hissediyorum. Dış görüntüme fazlasıyla takılıyorum. Özgüven eksikliği yaşıyorum. Fazla duygusal bir insanım ve bir şeyleri sürekli erteleme huyum var. Gün içersin de sürekli uyumak istiyorum. Nasıl kurtulabilirim yorumunuzu da merakla bekliyorum.
Bu soru 9 Kasım 2024 07:13 tarihinde Psikolog Melisa Genç tarafından cevaplandı.
- Paylaş:
Merhaba sevgili danışan, öncelikle bu probleminizi fark edip destek almak istemenizi takdir ediyorum. Panik bozukluğunuz tam olarak ne zaman başladı, sizi bir olay tetiklemiş olabilir mi ? bu sorulara cevabınız bizi sorununuzun temeline götürebilir. Gördüğüm kadarıyla panik bozukluk yaşıyorsunuz ve bu probleminiz agorafobiye doğru ilerliyor. Şu an bir tanı koymam tabiiki mümkün değil, varsayımlarda bulunarak probleminizi anlamaya ve size çözüm sunmaya çalışacağım sevgili danışan.
Sizce dışarda panik atak belirtileri göstermenizin sebebi dış görünüşünüzü beğenmediğinizden dolayı olabilir mi, kendinizi yetersiz gördüğünüz için ve diğer insanların da sizin hakkınızda bunu düşüneceğini hissettiğiniz için paniğe kapılıyor olabilir misiniz ? eğer panik atak öncesi aklınızdan bu gibi düşünceler geçiyorsa kendinizi yetersiz hissettiğiniz için motivasyon eksikliği çekiyor ve içinize kapanma eğilimi gösteriyor olabilirsiniz. Sivilcelerinizi bu kadar kafanıza takıyorsanız bir dermatoloğa giderek yardım alabilirsiniz ama unutmayın ki birkaç sivilce sizi çirkin yapmaz ya da pürüzsüz bir yüz kendinizi güzel olarak algılamanıza yetmez öncelikle kendinizi olduğunuz gibi sevmeyi ve kabul etmeyi deneyin. Bunun için aynada kendinize baktığınızda 'bugün harika görünüyorum, yeterli ve güzelim, kendimi çok seviyorum' gibi olumlu cümleler kurarak başlayabilirsiniz. Sürekli yemek yeme isteğiniz içten içe bir boşluk hissinden kaynaklanıyor olabilir, siz bu boşluğu yemekle doldurmaya çalışıyor olabilirsiniz. Bu durumun önüne geçmek için aç olmadığınız zamanlarda yemek yeme hissi geldiğinde minimal atıştırmalıklar tüketebilirsiniz. Bu atıştırmalıkları her seferinde azaltmayı unutmayın. Yukarda da belirttiğim gibi şu an sadece anlattıklarınızdan yola çıkarak varsayım yapabiliyorum kesin bir tanı almak ve tedavi olmak için bir psikologla görüşmeyi deneyebilirsiniz. Umarım bir an önce kendi değerinizi keşfeder ve tüm bu problemlerinizi aşabilirsiniz. Sevgilerle...