Romantik İlişkiler

ilişkide erkeğe nasıl davranılmalı?

Gizli Kullanıcı30 Nisan 2024 11:59

merhaba ciddi ilerleyen bir ilişkim var fakat son zamanlar da istem dışı erkek arkadaşımı çok fazla darlamaya başladım. yorgun olduğunu bilmeme rağmen neredeyse her gün benimle buluşması için sürekli darlıyorum ve gelemediği zamanlar da direkt kendisine sen bana eskisi gibi ilgi göstermiyorsun tarzı cümleler kuruyorum. kendisi uzun bir süre bu davranışlarımı hep alttan aldı fakat şu 2-3 gündür gene benim yaptığım davranıştan dolayı birbirimize uzak davranıyoruz. bu huyumdan nasıl vazgeçebilirim ?

  • Cevaplandı

  • Paylaş:

Merhaba, sağlıklı ilişki kurmak için önce kendinizi ve karşınızdaki kişiyi tanımaya başlamalısınız.

İlişki kurmak her zaman kolaydır fakat bir zaman sonra ilişkiyi sürdürmek zor olandır. İlişkinin temeli sağlam olmadığında sık sık tartışmalar başlar, ayrılma düşünceleri belirir.

Bir ilişkiye başladığınızda yapılan en büyük hatalardan biri ilişkiniz harici arkadaşlarınızla ve dostlarınızla iletişiminizi kesmenizdir. Sağlıklı arkadaşlıkların sürdürülebilmesi için arkadaşlarınızla keyifli vakit geçirmeniz, sohbet etmeniz, onları dinlemeniz oldukça önemlidir.

İlişkilerde sanki sadece ilişkiyi yaşadığınız kişi dünyada varmış gibi yaşamak sizi yanılgıya düşürebilir. Çünkü bu ilişkiye başladınız ama belki bu ilişki devam etmeyecek, belki bu ilişkiden ben vazgeçeceğim ya da belki bu ilişkiden karşımdaki kişi vazgeçecek ya da bu ilişki sürmeyecek durumları söz konusu olabilir. Bunların hepsini ancak zamanla öğrenebilirsiniz.

Bir ilişkideyken sosyal ortamınızı ortadan kaldırmak sizin için üzücü bir durum olabilir.

İlişkiler ancak birey olmakla ve birey hissetmekle sürdürülebilir. “Ben senin için şu arkadaşımla konuşmayı kestim.”, “Ben o erkekle görüşmüyorum, sen de o kızla görüşme.” gibi söylemler karşınızdaki kişi için bunaltıcı olabilir.

Karşınızdaki kişiye saygı duymak en önemli noktalardan bir tanesidir.

İlişkilerde biz karşı taraftaki kişinin annesi, babası ya da öğretmeni değiliz. Biz sadece karşı tarafın partneriyiz. Ona sahip değiliz.

Sizin kendi alanlarınız ve sosyal ortamlarınızın olduğu gibi karşınızdaki kişinin de alanları ve sosyal ortamları mevcuttur. Diğer bir nokta önemli konuları mesajda konuşup, tartışmak sizi öfkelendirir ve ayrılma safhasına gelebilirsiniz. Önemli konular yüz yüze konuşulmalıdır.

Karşı tarafa imalı sözler söylemek de karşımızdaki kişiye güvenmediğimizi, onu takip ettiğimizi ve onun yalanını yakalama düşüncesinde olduğumuzu hissettirebilir. Bu bir nevi dedektifçiliktir.

Karşınızdaki kişiyi değiştirmek de oldukça yaygın olan bir davranış şeklidir. İlişkilere ben bu erkeği/kadını zamanla değiştiririm şeklinde düşünerek başlamak sizi bu davranışlara itebilir.

İlişkiyi benimle yaşıyorsa benim kurallarım geçecek, benim istediğim gibi giyinecek, benim istediğim zamanlarda görüşülecek, benim istediğim sosyal ortamlara girilecek gibi söylemler ve davranışlarla karşımızdaki kişinin zamanla çevresini değiştirmeye başlamış oluruz. Karşınızdaki kişi artık kendi hayallerini bile yaşayamaz hale gelmiş olabilir.

Siz karşınızdaki kişiyi onu gördüğünüz haliyle sevdiniz. Onu ilk gördüğünüzde o nasılsa onu öyle kabul ettiniz. Bunları kendinize hatırlatmakta fayda vardır.

İlişkiyi sürdürebilmek için karşımızdaki kişinin bakış açısına, seçimlerine, tercihlerine, duruşuna saygı duymamız çok önemlidir.

Herkes ilişkide bir bireydir.

Partnerinizin yoğun ve yorgun olduğunu bilmenize rağmen onunla görüşmek istiyorsanız, onunla bir planlama yapıp görüşme günleri ayarlayabilir ve bu görüşme günlerinde ne gibi aktiviteler yapabileceğinizi düşünüp seçebilirsiniz. Bu aktiviteler hem ilişkinizi canlı tutar hem de paylaşımlarınızı çoğaltır.

İlişkiler temelde güvene ve saygıya dayanmıyorsa bu tür ilişkilerde ileriki süreçlerde zorlu ve sıkıntılı durumlar yaşanması oldukça olasıdır.

Karşınızdaki kişinin bir birey olduğu, kendine ait bir hayatı olduğu, yoğun bir şekilde çalışıp yorulduğu gerçeğini kendinize söylemelisiniz.

Bunlara rağmen ilişkinizde tartışmalar ve anlaşmazlıklar devam ediyorsa bir psikolog desteği almaya yönelebilirsiniz. Sevgiler.

Cevaplanmış benzer sorular