Kendimi sürekli ona dönerken bulup sonrasında ayrılan taraf ben oluyorum neden?
nefretde kussam engellesemde aradan bi zaman geçtikten sonra kendimi tekrardan onu özlerken buluyorum çok anlamsız ve geri dönüyorum tekrar aynı seyleri yasıyorum buna rağmen hiçbişekilde ona olan öfkem hiç diri kalmıyorda aklım iyi olan herşeyi kafamın içinde tekrarlıyor bi zaman oluyor ve sadece iyi olan şeyleri hatırlıyorum bu yüzden kötü olduğumda o zamanki gibi tekrardan iyi hissetmek için ona döndüğümde bana ilişkinin en başında iyi davranacağını bildiğim için sanki ondan naşkası bana iyi gelmeyecek gibi sadeve kendimi avutuyormuşum gibi geliyor hep iyi hissetmek için beni aynı yerimden yaralayan o eve hep geri döndüm
Bu soru 11 Eylül 2024 09:52 tarihinde Psikolog Ezgi Aydın tarafından cevaplandı.
- Paylaş:
Merhabalar sevgili danışan,
Bir yanınız partneriniz ile birlikte kalmayı isterken, bir yanınızın ise içinde bulunduğunuz ilişki dinamiklerinden kurtulmak istediğini çok iyi anlıyorum. İlişkilerde zaman zaman inişler çıkışlar yaşanabilir, öfke duyulabilir bu oldukça doğaldır. Partnerler ile geçirilen zaman, duygusal paylaşımlar ve verilen emekler ile zaman içerisinde güven ilişkisi kurarız ve bu alanı güvenli alan olarak kabul ederiz. Bu alan bize bilinen bir rahatlık ve güven ortamı sağlar. Özellikle ondan uzak kaldığımızda, yalnızlık ile baş başa kaldığımızda güvenli alanımız bize daha çekici gelebilir.
Ancak partnerimiz ile bir araya geldiğimizde, zihnimiz bizlere yaşanmış olayların tekrar yaşanabilme ihtimalini, pek çok tartışmanın aslında bir sonuca ulaşmadığını ve üzüntülerimizi bizlere hatırlatır.
Sevgili danışan, ilişkinize tekrar tekrar geri dönmenizin altında, ona karşı duygularınızın sonlanmamış olması, kurmuş olduğunuz bağ ve partnerinizin güvenli alan olarak benimsemeniz olabilir.
Bizler için her şey siyah veya beyaz olmalıdır. Belirsizliklerin içinde kalmaktansa, siyah ya da beyazı tercih ederiz. Yalnız kalıp düşüncelerinizle baş başa kalmaktansa partnerinize dönmeniz gibi.
Oysa zaman zaman gri alanda kalıp kendimizi değerlendirmemiz gerekir. Elbette sürecin zaman alacağını bilmek ve istikrarlı olmak zorlayıcı olabilir. Bu oldukça doğaldır.
Sizlere tavsiyem, öz değerlendirmenizi yapmak adına kendinize zaman tanımanız.
İlişkinizin olumlu ve olumsuz yanlarını bir kağıt üzerinde değerlendirebilirsiniz. Bu ilişki dinamikleri içerisinde iken kendinizi ne kadar iyi hissediyorsunuz? İlişkinizde karşılıklı dengeler, empati duygusu ne kadar hakim? İlişkinize dair korkularınız neler? Sizin için ilişki ne anlam ifade ediyor? Bu ilişki sizin ilişki tanımınıza uygun mu?
Bu gibi soruları yanıtlandırmak yolunuza ışık tutacaktır.
Elbette ilişki dinamiklerinizi daha detaylı ve sağlıklı değerlendirmek adına bir uzman desteği almanız, süreci en sağlıklı şekilde değerlendirmenize yardımcı olacaktır.
Sağlıklı günler dilerim.
Sevgiler,
Psikolog Ezgi Aydın