Ruhen çok yorgun hissediyorum mutlu olamıyorum ne yapmam gerekir?
Eşimle mutlu aşk dolu evlilik yaptık. Paramız olmadı hep çalıştık her şey için. Eşimin ailesi yani anne babası psikolojik raporları var. Esim çok çekmiş halada çekiyor. Tabi onunla bir bende çekmeye başladım. O hep baba rolü görmüş. Bulunduğumuz yerde ailesi yüzünden eşimi hep ezmiş kötü davranışlar bana bile yapmaya çalıştılar.
Biz çabaladık çok çabaladık biraz yıktık o ön yargıları ama olmuyor ne o mutlu burda ne ben. İşi burda olduğu için gidemedik hiçbir yere.
Aslında eşimle aramız çok iyiydi ne zaman hamile kaldım aramız değişti hele doğumdan sonra çok değişti. Gözlerinde hep kıyaslama gördüm ben bebeğime iyi baktıkça kendi ailesini suçladı ama onlara hiçbir şey diyemedi yine benden çıkardı. Hamileligimden beri yalnızlik hissi oturdu içime gitmiyor. napsam sökemiyorum. Eşim şu an beni anlıyor ama bilmiyorum bir şey var .onda da bencede.biz mutlu olmayı unuttuk.cok seviyoruz birbirimizi .Ama borçlar harçlar daraltiyor bizi .O bu ara çok takar oldu herseyi sessizlesti.yoruldugunu görüyorum gözlerinde. Bende çok yoruldum sevemedimde bu yeri .bu yer ne ona ne bana iyi gelmiyor.Gitmek istiyorum bu yerden ailesi de iyi gelmiyor ona ama o kabullenemiyor. Ben eski beni eski eşimi istiyorum. O zamanda yoktu paramız ama çok mutluyduk çünkü uzaktik buradan. Ne olur cevap verin ben kendimi kuyuda gibi hissediyorum nefes alamıyorum ne yapacağımı şaşırdım. Param da yok ki gideyim psikoloğa. Elimde olsa eşimi de alır giderdim. Biliyorum çünkü ihtiyacımız var çünkü çözemediğimiz şeyler var.
Bu soru 7 Temmuz 2024 20:52 tarihinde Psikolog Gönül Tanır Durmaz tarafından cevaplandı.
- Paylaş:
Merhabalar,
Durumunuzun ne kadar zor olduğunu anlamaya çalışıyorum. Bu tür durumlarda bazı adımlar atarak kendinizi ve ilişkinizi iyileştirmeye çalışabilirsiniz.
Eşinizle şu an yaşamış olduğunuz durumları eşinizin size ne hissettirdiğini ve ne düşündüğünü açık bir şekilde konuşmaya çalışın. Eğer eşinizin aşamadığı durumlar varsa ailesiyle alakalı destek alabilmesi için eşinize teşvik edebilirsiniz. Bu desteğin hem kendisi, hem sizin, hem de çocuğunuz için alabileceği konusunda yanında olduğunuzu ve ilişkinize iyi gelebileceğini aynı zamanda kendisine de iyi gelebileceğini anlatmayı deneyebilirsiniz. Eğer çocukluğuna dair unutamadığı, zorlandığı olumsuz erken yaşam deneyimleri kendisini etkiliyor ve size karşı davranışlarını, duygularını ve düşüncelerini etkiliyor olabilir bunun en güzel çözümü ise bir uzmanla süreci profesyonel bir şekilde ele almaktır.
Eşinizle ilişkinizi canlandırmak adına evlendiğini ilk zamanları ya da sevgililik dönemlerinizi konuşabilir ve o zamanlar size neyin iyi geldiğini tekrar hatırlatabilirsiniz. Bu aktiviteleri belirledikten sonra tekrar yapmaya başlayabilirsiniz.
Finansal sıkıntılar büyük bir stres kaynağı olabilir. Birlikte oturup bütçe yaparak, harcamalarınızı ve borçlarınızı gözden geçirmeyi deneyebilirsiniz.
Eşinizle birlikte taşınma konusunu tekrar gündeme alabilirsiniz. Bu konunun ilişkiniz ne kadar iyi gelebileceğini, aynı yerde kalmaya devam ederseniz bu ilişkinin ne kadar zarar görebileceğini tekrardan gündeme getirebilirsiniz ve en az zarar görebileceğiniz ortak bir karar almaya çalışabilirsiniz. Eğer büyük bir taşınma sizin için söz konusu değilse yapabileceğiniz ufak kaçamaklar var mı bunları düşünebilir ve bunun için için adım atmaya çalışabilirsiniz.
Bu süreçte eşinizle birlikte çözüm arayışı bulmaya çalışabilirsiniz. Bu süreci tek başınıza yaşamadığınızı hepinizin bu süreçten etkilendiğini unutmayınız.
Eğer yukarıda sunduğum durumlar size uygun değilse ve ekonomik durumunuzdan dolayı bir uzmanla görüşmek sizin için zor olacaksa ücretsiz veya düşük bütçeli psikolojik destek verebilecek kişi ve kurumlara ulaşmayı deneyebilir ve bu süreci daha sağlıklı bir şekilde atlatmaya çalışabilirsiniz.
Sağlıklı Günler Dilerim.
Psikolog Gönül Tanır Durmaz
Teşekkür ederim cevabınız için çok ilgili bir açıklama olmuş