• Anasayfa
  • Sorular
  • Ruhsal sorunlarım fiziksel ağrılarımı getiriyor gögüs kas kemik bitgın yorgun endişe korku bunu nası aşabilirim?
Psikoloji

Ruhsal sorunlarım fiziksel ağrılarımı getiriyor gögüs kas kemik bitgın yorgun endişe korku bunu nası aşabilirim?

Gizli Kullanıcı8 Ocak 2025 20:09

Agrılarımın fızıksel mı yoksa ruhsal mı düşünmekten şiddetlendı hastalık takıntısı yaptım ve artık kas kemiklerim çık ağrımaya başladı nefes darlığı depresyona girdim ama. Çıkamıyorum 1 aydır ağlama üzüntü kafa karışıklığı uyku sorunuyla başladı ilk bunlar sonra böle oldum içten içe pskkılojık olduğunu anlıyorum ama yine de sorgulamaktan düşünmekten edmeıyorum beni çok yıpratıyor özellikle kendinle kalınca bastırıyor. 18 yaş cidden bazı kişileri psıkolojık anlamda etkılıcek bi yaş bunu atlatmak istiyorum nası atlatıcagımı bilmiyotum sağlık korkusu kaygısı zaman zaman ölücek korlusu gibi

Bu soru 8 Ocak 2025 21:59 tarihinde Psikolog Sena Keşkek tarafından cevaplandı.

  • Cevaplandı

  • Paylaş:

Merhaba Sevgili Danışan,


Yaşadıklarınızı benimle paylaştığınız için teşekkür ederim. Bu durumun sizi zorladığının farkına varıp çözüm arayışına koyulduğunuz için siz de kendinizi tebrik etmelisiniz.


Yaşadığımız içsel sıkıntıların bir şekilde ifade edilmeye ihtiyacı vardır. Bu bazen bizim kendimizi ifade edebildiğimiz iletişimlerle bazen bizi rahatlatan bir aktivite vb. ile gerçekleşir. Sayamayacağımız birçok yolu vardır. Kimisi görece daha sağlıklı iken kimisi sorunlarımızı bastırmamıza ve kendimizden bile saklamaya çalıştığımız bir duruma dönüşebilir. Örneğin partnerinin onunla ilgilenmediğini düşünen birini düşünelim. Bu kişinin bu durumu partneri ile paylaşması sağlıklı bir çözüm yolu olacaktır. Fakat bu kişinin bunu yapmak yerine aklına bu durum her geldiğinde düşünmemek için uyuduğunu varsayalım. İşte bu noktada ilk opsiyon daha sağlıklı olacaktır. İletişim kurmak ve ifade etmek yerine uykuya kaçmak bir bastırma şekli olabilir ve zaman içerisinde farklı şekillerde kendini gösterebilir. Örneğin egzama, öfke, uyku problemleri vb gibi. Sizin için de önerim bu durumu gözden geçirmeniz. İfade etmek yerine bastırdığınız herhangi bir şey olabilir mi? Size doğru da gelse yanlış da gelse düşünceyi kabul etmeli ve kendinizi suçlamamalısınız.


Sevgili danışan, kendinizi depresif hissediyor olabilirsiniz fakat bu depresyonda olduğunuz anlamına gelmez. Bu tanı yalnızca bir psikiyatrist tarafından konulabileceği için kendinizi bu şekilde etiketlememenizi tavsiye ederim. Bu etiket hayatınızı kısıtlayabilir.


Son olarak uyku sorunları için bir hekimle görüşmenizi önermek isterim. Uyku kalitesi ve süresi günlük hayatımızı etkiler ve gün içinde nasıl hissettiğimiz noktasında da etkisi vardır.


Aklınıza takılan başka bir soru olursa bu platform üzerinden bizlere iletebilirsiniz. Bu durum günlük hayat kalitenizi olumsuz yönde etkilerse bir psikolog veya psikiyatrist desteği almayı düşünebilirsiniz.


Sevgiler,

Psikolog Sena Keşkek

alinti

Teşekkürler

Cevaplanmış benzer sorular