• Anasayfa
  • Sorular
  • Siklotimi Borderline tanılı biri olarak mutlu değilim, ne yapmam lazım?
Psikoloji

Siklotimi Borderline tanılı biri olarak mutlu değilim, ne yapmam lazım?

Gizli Kullanıcı25 Aralık 2024 05:43

Merhaba siklotimi borderline tanım var 19 yaşımdan beri. Duygu geçişlerim hızlı oluyor okulu zorlanarak bitirdim büyük depresyona girdim ilk zamanlar yataktan kalkacak halim olmuyordu neyse zor bela bitirdim ama şimdi iş hayatımda da zorlanıyorum. Hiçbir şeye odaklanamıyorum, çalışamıyorum istemiyorum, o kadar zor geliyor ki her şey kendi kendimi sabote ediyorum. Kapasitem var zekiyim çevrem de aynı şeyden şikayetçi benim için üzülüyorlar ama o kadar yorgunum ki 1.5 yıllık ilişkim var aynı işyerine soktu beni iş öğreniyim iş bulana kadar diye ama performansım o kadar düşük ki fark ediliyor söylediler daha moralim bozuldu ne yapmam lazım. Sevgilim ailemin beni prenses gibi yetiştirdiği için böyle olduğumu düşünüyor ama hastalık gemisinden haberi yok. Tek çocuğum ailemin eğitim seviyesi yüksek gelirimiz yüksek ama bi türlü mutlu değilim isteğim yok yaşama karşı ne yapmam lazım yardım edin lütfen

Bu soru 29 Aralık 2024 13:24 tarihinde Psikolog Sena Keşkek tarafından cevaplandı.

  • Cevaplandı

  • Paylaş:

Merhaba sevgili danışan, öncelikle böylesine önemli bir konuyu benimle de paylaştığınız için teşekkür ederim. Bunları açıklıkla anlatıp çözüm arayışına koyulduğunuz için sizi takdir ediyorum, siz de kendinizi tebrik etmelisiniz.


Sevgili danışan öncelikle anlıyorum ki bahsettiğiniz siklotimi ve borderline kişilik bozuklukları için psikiyatrist tanısı almışsınız. (Bir psikiyatrist tanı koymadığı sürece lütfen kendinizi tanılamayın.) Bu tanılar için düzenli olarak bir psikiyatrist ile görüşmeniz gerektiğini ve doktor kontrolleriniz konusunda hassas davranmanız gerektiğini hatırlatmak isterim.


Sizin için zor olan eylemleri gerçekleştirirken "bebek adımları" ile ilerleyebilir ve her küçük adımda bile kendinizi takdir edebilirsiniz. Örneğin 8 saat çalışmak istediğiniz bir gün ve yataktan çıkmak size zor geliyor. Yataktan kalktığınızda kendinizi bu adımı attığınız için takdir edin. Gün sonunda 1 saat çalışabildiniz diyelim. Bunun için de kendinizi takdir edin. Ve kendinize karşı "Bugün benim için yataktan çıkmak bile zordu fakat kalktım ve 1 saat kadar çalıştım. Yatakta yatmayı seçebilirdim, sonuçta zorlanıyordum. Ama ne kadar zor gelse de kalktım. Kendimi tebrik ediyorum." şeklinde bir yaklaşım benimseyin.


Sevgili danışan, sevgiliniz ile aldığınız tanıları paylaşmak ilişkinizde yaşanan bazı problemleri daha kolay aşmanıza ve birbirinizi daha iyi tanımanıza olanak sağlayabilir. İlişkilerde açık iletişim oldukça önemlidir. Bunu tekrardan düşünmenizi tavsiye ederim.


Sevgili danışan, umarım yazdıklarım sizin için fayda sağlamıştır. Başka bir sorunuz olursa bu platform üzerinden bizlere iletebilirsiniz. Bu durum hayat kalitenizi negatif olarak etkiliyorsa bir psikolog/ psikiyatrist desteği almayı düşünebilirsiniz.


Sevgiler,

Psikolog Sena Keşkek

Cevaplanmış benzer sorular