Çocuk ve Ergen

YKS'ye gireceğim ancak kendimi hazır hissetmiyorum

Gizli Kullanıcı11 Haziran 2024 21:18

bu sene YKS'ye gireceğim ve kendimi hiç hazır hissetmiyorum ders çalışmayı bilmiyorum ve nasıl çalışacağımı da bilmiyorum aynı zamanda elimden akıllı telefonumu bırakamıyorum bilmiyorum ne olacak ve sınava tam olarak 370 gün kaldı sanırım ne yapacağım?

  • Cevaplandı

  • Paylaş:

Selam değerli danışan, sınav öncesi stresin kendini dışa vurma şekli kişiden kişiye değişir. Sadece sınava değil kendinizde biriken yorgunluk ya da isteksizlik gibi duygu durumlara da odaklanmakta fayda var. Birçok kişi sınav öncesinde benzer duyguları yaşar ve bu iniş çıkışlı bir süreç sayılabilir. Önemli olan, bu süreci en huzurlu biçimde yönetmek ve başarılı olmak için adımlar atmaktır. 

Kararsızlık, erteleme ve disiplin kuramama gibi durumlar mevcutsa enerjinizi kontrolde tutabilmek için bazı farkındalıklar geliştirmek gerekir. Çünkü kediliğinden çözülecek konular arasında yer alan çok az yaşam sürprizi vardır. Hemen her güzel gelişmeye emek vermek ve kalıcı olması için yatırım yapmak gerekebilir.

Günlük, haftalık ve aylık çalışma planları oluşturdunuz mu daha önce? Bu planlar, hangi konuları ne zaman çalışmanız gerektiğini ve sınav tarihine kadar nasıl ilerleyeceğinizi belirlemenize yardımcı olacaktır. Hangi üniversiteye gitmek istediğinizi ve hangi bölümleri hedeflediğinizi belirleyerek başlayabilirsiniz. Bu, sizi motive edecek ve çalışma planınızı şekillendirecek bir hedef oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Akıllı telefonunuzu sınav çalışmalarınızı engellemeyecek şekilde kullanmayı deneyin. Örneğin, belirli saatlerde telefonunuzu sessize alabilir veya sadece belirli uygulamalara erişiminizi sınırlayabilirsiniz.

Ders çalışma tekniklerini ve stratejilerini araştıran öğrencilerin daha motive başladığını gözlemleriz. Örneğin, konuları özetlemek, not almak, grup çalışması yapmak veya çözümlü soruları çözmek gibi yöntemler size yardımcı olabilir. YKS tarzında deneme sınavları çözerek, sınav formatını anlamak ve zaman yönetimi becerilerinizi geliştirmek için pratik yapmadan önce ortamı dikkatinizi toplayacak şekilde düzenleyebilirsiniz. Çalışmak için sadece o işe özel bir köşenin bulunması, disiplin ve adaptasyon gibi olumlu sonuçlara neden olur. Düzenli ara vermek, öğrenme sürecinizi iyileştirebilir. Çalışma oturumları arasında kısa molalar verin ve zihninizi dinlendirmeye çalışın lütfen. Mola verirken ve çalışırken uçlarda zaman yönetimi yapan öğrenciler tam konsantre olamama gibi problemler yaşarlar. Kendinize her gün açık hava yürüyüşü gibi kısa da olsa rahatlatacak aralar verirseniz daha verimli ve sürdürülebilir bir çalışma süreci yaşarsınız diye umuyorum.

Hayatınız boyu memnun olacağınız bir eğitim ve meslek yaşamı diliyorum.

Sağlık dileği ve sevgilerimle...

Cevaplanmış benzer sorular