• Anasayfa
  • Blog
  • Ayrılık Sonrası Asla Yapılmaması Gerekenler: Eski Sevgiliye Mesaj Atmak
Romantik İlişkiler

Ayrılık Sonrası Asla Yapılmaması Gerekenler: Eski Sevgiliye Mesaj Atmak

Psikologca 24 Eylül 2024
Ayrılık Sonrası Asla Yapılmaması Gerekenler: Eski Sevgiliye Mesaj Atmak

Ayrılıktan sonraki yalnızlığa alışma süreci zorlayıcıdır. Duygusal kargaşadan geçtiğin ve sürekli eski sevgilinle konuşma dürtüsünü hissettiğin zamanlardır.

Yine de, ayrılıktan sonra duygusal sorunlarınızı çözmenin en iyi çözümü bu olmayacaktır. Ama bir nedenden dolayı eski sevgiline mesaj atarsan, önce o kişiye asla mesaj atmaman gereken şeyleri bilmelisin.

"Seni özledim."

Diyelim ki ayrılmayı seçen eski sevgilindi ve şimdi onu hayatına geri almak istiyorsun. Ama o sırada eski sevgilin seni özlemiyor ve birlikte olmadığınız için mutlu hissediyor. Eski sevgiline onu özlediğini yazarak, onu geri kazanmak istediğini öğrenmesini sağlarsın. Buzları eritmenin güzel bir jest olduğunu düşünebilirsiniz, ama dürüst olmak gerekirse, bu onu sizden daha da uzaklaştıracaktır.

"Seni hala seviyorum."

Aslında, bu kapsamdaki her mesaj sınırsızdır. Bu mesajın anlamı ayrıldıktan sonra eski sevgilinize onunla fazla ilgilendiğinizi gösteriyorsunuz. Onu hâlâ sevdiğini söyleyerek ya da seni hâlâ sevip sevmediklerini sorarak onları bir yere koymayın. Onlara alan tanıyın ve sizinle hala ilgilenip ilgilenmediklerini anlamasına izin verin.

"En azından arkadaş olabilir miyiz?"

Eğer gerçekten eski sevgilinin hayatına geri dönmek istiyorsan, eski sevgilin için arkadaşlık kurmak iyi bir fikir değil.

"Depresyondayım ve günlerdir yemek yemedim."

Eski sevgiline empati kartı oynuyorsun, değil mi? Depresyonda ve yalnız olduğunu söyleyerek, aslında tam tersini belirtiyor ve eski sevgiline onsuz kaybolduğunu gösteriyorsun. Onunla bir süre iletişim kurmayı bırakmalı, yolunuza devam etmeli ve ondan ne istediğinizi görmelisiniz.

"Seninle hiç çıkmamalıydım." 

Eski sevgilin senden ayrıldıktan sonra incinmen anlaşılabilir. Ancak kabul edilemez olan şey, onunla çıktığınıza pişman olduğunuz mesajını vermektir. Suçluluk duymaya çalıştığınız şey buysa, onu geri kazanmanıza yardımcı olmayacak.

"Senden daha iyi biriyle çıkıyorum."

Eski sevgilini, yeni erkek arkadaşın hakkında kıskandırmaya çalışmak, doğru bir davranış olarak kabul edilemez çünkü başka biriyle karşılaştırmak karşı tarafa onu küçümsediğini düşündürebilir.

"Kalbimi kırdın."

Eski sevgilinin seni çok etkilediğini bilmesine izin vermek, ona senin hakkında çok büyük bir güç verir. Ona sizin üzerinizde tam kontrole sahip olduklarını göstermek istemezsiniz, değil mi? Kalbini kırdıklarını söyleyerek, eski sevgilin tarafından yüksek değerli bir kişi olarak görülme şansını sadece bir kenara atmış olursunuz.

Ayrılık Sonrası Asla Yapılmaması Gerekenler: Eski Sevgiliye Mesaj Atmak Konusu hakkında psikoloğa soru sormak ister misin?

Ayrılık sonrası yalnızlığa alışmak zorlayıcıdır. Bazen bir sebeple eski sevgilinizle konuşmak, ona mesaj atmak durumunda kalabilirsiniz. Bu iyi bir fikir değildir, bundan daha kötüsü ise atmamanız gereken mesajları atmaktır...Peki ya siz böyle bir kısır döngü içinde kaldınız mı? Kafanıza takılanları sorun uzman psikologlarımız cevaplasın.

Psikoloğa Soru Sor!

Etiketler:

eski sevgili
eski sevgiliye mesaj atmak
asla yapmaman gerekenler

Benzer Yazılar