Romantik İlişkiler

Erkeklerin Kadınlara Söyleyemediği 5 Sır

Psikologca 30 Eylül 2024
Erkeklerin Kadınlara Söyleyemediği 5 Sır

Erkekler kadınlarda neyi ister? Erkekler neyi sever? Erkeklerin sizi beğenmesi için neler yapmalısınız? Erkekler bu yaptıkları şeyleri neden yapıyorlar? Bu tarz sorular genellikle genç kadınların sıklıkla aklını kurcalayan sorulardır. Peki erkeklerin gerçekten ne istediğini biliyor muyuz? Bize söyleyemedikleri şeyler neler hiç düşündünüz mü?

Erkekler “Sevgili” Olmayı Sever

Kadınlar genellikle erkeklerin seri yaşantıları olan ve sevgili istemeyen bir hayat tercih ettiğini düşünür. Kendilerini sadece toplumuna kabul ettirebilmek için hayatlarını düzene soktuklarını sanırlar. Fakat bu tamamen gerçek dışıdır. Tabii ki bazı erkeklerde bağlanma sorunu yaşandığı doğrudur fakat bu erkekler bir istisnadır, hepsi öyle değildir. Diğer erkekler kendi hayatlarındaki bu düzensizliği “olgunlaşmamak” olarak görürler ve birçoğu aynı kadınlarda olduğu gibi aşık olmak isterler. 

Erkekler Onlardan Uzaklaşılmasını Sevmez

Erkekler biraz mücadeleci tiplerdir. Bu nedenle kadınlar oyunun başında ne kadar zorlayıcı olurlarsa kendilerinin o kadar kovalanacağını düşünürler. İlişkinin başlangıç seviyesinde bu doğrudur. Ancak erkekler ilişkiye başlamak istediklerinde bu kovalamacanın durmasını isterler. Eğer zor kadın olmaya devam edilirse, sağ elle çekip sol elle itilirse, ilişkinin kopacağı muhtemeldir. Erkekler kalbini açtıktan sonra oyun tamamen değişir. Sonsuza kadar olacak olan kovalamaca erkeklerin hoşuna gitmez ve kadınlar onlardan uzaklaştıkça aradaki gerilim ne olursa olsun erkekler de geri çekilecektir. Kadınlar kendini çektikçe bir müddet sonra da erkeklerden mesafeli cevap gelecektir. Bu bir müddet daha sürdüğü taktirde de kişiler yorulacak ve pes edeceklerdir. Yani, istediğiniz kişiyle doğru samimiyeti yakaladığınızda, artık zoru oynamayı bırakın ve onunla beraber vakit geçirdiğinizde ne kadar mutlu olduğunuzu anlamasını sağlayın.

Erkekler Kendi Arkadaşlarının Sevgilisini Sevmesini İster-Aşırıya Kaçmadan- 

Erkeklerin dünyasında arkadaş onayı çok önemlidir. Yani bu nedenle arkadaşlarının sevgilileri sevmesi onlar için önemlidir. Fakat arkadaşların sevgiliye göz dikmesi olayı ise elbette ki istenmeyen bir durumdur. Yani erkekler oldukça seksi bir kadınla birlikte olduğunda kendi yakın arkadaşlarının sevgililerine göz süzmesi çileden çıkartıcı olabilir. Tam da bu nedenledir ki bazı çok güzel kadınlar hala yalnız durumdadır. Erkekler sevgililerini yakın arkadaşlarına kaptırma konusunda büyük bir korku duyarlar çünkü bu durum kendi öz güvenlerine çok büyük bir tehdittir. Yani erkek arkadaşınızın kankası sizi sevdiyse ve yakıştığınızı düşünüyorsa bu oldukça iyi, ancak işler daha da kızışırsa durumlar oldukça kötüdür. Ne yazık ki bu durumda iş tamamen sizin dışınızda gelişir. Aslına bakarsanız bu durum erkeklerde yaşlar ilerledikçe daha az tehlikeli bir hal alır. Eğer erkek arkadaşınızın arkadaşlarıyla takıldıktan sonra kısa süre içinde sizden ayrıldıysa, bilin ki siz onun kaldıramadığı kadar iyi bir görünüme sahipsiniz. 

Erkekler Kendi Arkadaşlarını Sevmenizi İster -Aşırıya Kaçmadan-

Bu açıktır ki üstteki maddeyle birlikte ilerler. Fakat biraz daha fazlası mevcuttur. Tabii ki erkekler kendi kankalarıyla zaman geçirmenizi ister ancak onların gönlünü kazanmanız için ayrıca göstereceğiniz çaba doğru görünmeyebilir. Bazen ne kadar iyi bir insan olursanız olun arkadaş ortamında favori insan olmayabilirsiniz. Bu muhtemelen sizin hatanız değil ve ortamda iyi vakit geçirmek erkek arkadaşınızı mutlu etmek için olacaktır. Yani herhangi bir olay çıkmadan aynı ortamda vakit geçirebiliyor olmanız oldukça yeterlidir. Erkekler sizin bütün enerjinizi onun arkadaşlarını kazanmaya çalışmanızı istemez çünkü bütün enerjinizi sadece ona odaklamanızı beklerler. Diğer erkeklerin sizin hakkınızdaki düşüncelerini umursamanızı çok da istemezler. Bütün ilginin kendilerine odaklanmasını isterler. Bu olgun bir hareket olmayabilir belki ama, erkekler böyledir işte.

Erkekler Aslında Kadınların Onları Aldatacağından Korkarlar

Genç kadınlar arasında erkeklerin ilgisini nasıl çekeceğimiz hakkında tonlarca soru işareti vardır. Aslına bakarsanız bu o kadar da zor değildir. Eğer bir erkek bir kadından hoşlandıysa, hoşlanmıştır ve işte bu kadardır. Gerçek hayatta erkekler kadınların onları aldatacağı hakkında çok daha fazla endişeye sahiptir. Yani kadınlar olarak rahat olmalı ve ilişkinin nasıl sonlanacağı hakkında takılıp kalmamalısınız. Erkeklerin öyle kolay kolay bir yere gittiği yoktur :)

Erkeklerin Kadınlara Söyleyemediği 5 Sır Konusu hakkında psikoloğa soru sormak ister misin?

Erkekler ne ister, kadınlar ne anlar? Kadınlar ne ister, erkekler ne anlar? tüm ilişkilerin en merak ettiği sorudur bu. Peki ya siz en çok neyi merak ediyorsunuz ilişkilere dair, uzman psikologlarımıza sorun cevaplayalım.

Psikoloğa Soru Sor!

Etiketler:

ilişki dinamikleri
erkekler ne ister
kadınlar ne ister

Benzer Yazılar

Erkeklerin Partnerlerinden Duymak İstediği 14 Şey
Romantik İlişkiler

Erkeklerin Partnerlerinden Duymak İstediği 14 Şey

Bu durum erkeklerin asla konuşmadığı anlamına gelmez. Hatta Time’da yapılan bir araştırmaya göre topluluk önünde yapılan konuşmalarda erkeklerin kadınlardan daha yüksek sesle konuştuğu belirtilmiş. Fakat söz konusu ilişki ve arkadaşlık olduğunda ise kadınlar erkeklere göre daha konuşkanlar. Aşağıdaki konuşma fikirlerini günlük sohbetinizin içine dahil etmeye çalışın ve farkı gözlerinizle görün. Seninle gurur duyuyorum. Kuşkusuz ki erkekler partnerlerinin onlarla gurur duyuyor olmalarını ister. Şu an çok yakışıklı görünüyorsun. Sevdiğiniz kişi sizin ne kadar güzel göründüğünüzü söylediğindeki his hiçbir şeye değişilmez. Onun iltifatına karşılık verin ve ne kadar çekici olduğunu söyleyin. Çöpü çıkardığın için memnun oldum. Bazen hayattaki en basit şeyler en anlamlı olanıdır. Her şey yoluna girecek. Sadece seninle olmak istiyorum. İlişkinizde sadece sizin eşinize güvenmeniz gerektiğini düşünüyorsanız tekrar düşünmelisiniz. Beni mutlu ediyorsun. Sana sarılmaya bayılıyorum. Evet, bu büyük sıkı kollar tabi ki çok çekici. Ancak erkekler de sarıp sarmalanmak ister. Sana saygı duyuyorum. Bana sarılmana ihtiyacım var. Sen ne düşünüyorsun?Seni sen olduğun için seviyorum. Erkekler de her insan gibi kusur sahibidir. Özür dilerim. Bazı insanlar kolayca özür dilemeyebilir. Ancak bu yapıldığında karşıdaki insanın mutluluğu da görmeye değerdir. Her zaman haklı olmayı tercih etsek de üzgün olduğumuzu söylemek ilişkiyi güçlendirmek için önemli bir yoldur. Bu gece iyi eğlen. Sana inanıyorum.

Psikologca 24 Eylül 2024