• Anasayfa
  • Blog
  • Çiftlerin Çocuk İstediğini Gösteren 7 Konuşma Biçimi
Aile

Çiftlerin Çocuk İstediğini Gösteren 7 Konuşma Biçimi

Psikologca 11 Eylül 2024
Çiftlerin Çocuk İstediğini Gösteren 7 Konuşma Biçimi

Bazı çiftler ebeveyn olmak istediklerini bilirler ancak bunun ne zaman olması gerektiğini bilemezler. Böylesi çiftler için kendilerinin çocuk için hazır olduklarını kanıtlayan belirli konuşma konularının olduğunu bilmek güven verici olabilir. Bu konuşmaların bir kısmı tuhaf görünebilir ancak çiftlerin daha büyük bir aile olmak için denemelere başlamadan önce dikkate almaları gereken önemli konulardır.  

Sosyal hizmet uzmanı Alan Singer, dürüst tartışmalar yapabilen ve uzlaşmaya açık çiftlerin çocuk sahibi olma konusunda büyük olasılıkla akıllıca kararlar verdiklerini söylüyor. Eşler aynı şeyi düşünmek zorunda değildir ancak birlikte düşünmek zorundadır. 

Tek Çocuk mu Çok Çocuk mu Konuşması

Partneriniz sadece tek çocuğa daha sıcak bakıyor olabilir. Dolayısıyla eğer konuşmalarınız ebeveyn olup olmamak değil de kaç çocuk istediğiniz üzerine kuruluyorsa bu durum yeterince hazır olduğunuzu gösterir. İlk çocuk geldiğinde ve rollerinizi oturttuğunuzda devamını düşünmeye o zaman karar verirsiniz.

Yapılacaklar Listesi Konuşması

Ailenize bir bebek eklendiğinde o tüm hayatınızın küçük planlarına dahil olacaktır. Bu nedenle bebek gelmeden hayatınızdaki yarım kalan işlerinizi tamamlamalısınız. Çünkü dürüst olalım, bebeğiniz bütün gece sizi süt makinesi olarak kullandığında, her sabah sabah 5'de uyanarak romanınız üzerinde çalışmanızın bir yolu yok.

Büyükanneyi Hızlı Arama Tuşuna Ekleme Konuşması

Çocuk bakımı konuşmalarını hamile kalmadan önce konuşan çiftler, ebeveynliğe karşı aktif bir yaklaşım sergiliyor demektir. Çoğunlukla çalışan çiftlerden oluşan günümüz koşullarında çocukların bakımında yardıma ihtiyacınız olacaktır. Yalnız bunun için detaylı bir çalışma yapmalısınız. 

Bayramları Nasıl Kutlayacağız Konuşması

Çiftler, ailelerinin dini gereklilikleri ve yapılması gerekenleri çocuk üzerinde net konuşmalarla belirlemelilerdir. 

Biraz Dışarda Kahve İçmeye Ara Verelim Konuşması

Hiç kimse çocuk büyütmenin ucuz olduğunu söyleyemez. Dolayısıyla bir çocuk büyütmek için bazı lükslerden kaçınmanız gerekebilir. Eğer bu tarz lükslerden feragat etmeye hazırsanız muhtemelen ebeveyn olmaya hazırsınız demektir. Bir aile planlamasında maddi durum önemli bir husustur. Ancak bunun için uzun süreler harcamamalısınız. Çünkü ne kadar uzun süre beklerseniz hamile kalmak için çabalayacağınız maddi getiri o kadar artacaktır.

Spor Salonuna Yazılmalıyız Konuşması

Egzersiz ve doğru beslenme sadece hamile kalma ve sağlıklı bir hamilelik geçirme şansınızı artırmakla kalmayacak, aynı zamanda ikinizin de hareketli bir çocuğa yetişmek için ihtiyaç duyacağınız enerjiyi korumanıza yardımcı olacaktır. 

Dahası, çocuklarınızın iyiliği için sağlıklı kalmayı istemek, uzun vadede ebeveynliğe istekli olduğunuzun iyi bir işaretidir.

Gece Randevuları Konuşması

Popüler inanışın aksine, çiftler başarılı ebeveynler olabilmeleri için kendilerini ve ilişkilerini çocuklarının önüne koymalılar.

Siz ve partneriniz, birbirinize öncelik vermeyi açıkça kabul ettiğinizde çocuk sahibi olmaya hazır olduğunuzu bileceksiniz. Ve ister normal randevu geceleri planlayarak, ister bebeği sizin için yeterince erken yatağa yatırmayı planlayarak, bunu belirleyebilirsiniz. Mesela mutlaka birlikte akşam yemeği yemelisiniz.

Etiketler:

çocukveaile
çocuksahibiolmak
annebabaolmayahazırhissetmek