Aile

Evliliğinizi Nasıl Kurtarabilirsiniz?

Psikologca 23 Eylül 2024
Evliliğinizi  Nasıl Kurtarabilirsiniz?

Bir evliliğin sona ermesi, kolay bir durum değildir ve bu nedenle, bunun için başvuran birçok çift, derinlerde bir yerlerde, bir şekilde yürümesini sağlamak istiyor. Boşanmanın doğru olup olmadığını tekrar düşündürmek için birinin moral konuşması yapması gerekebilir ve işler beklenmedik bir şekilde değişebilir.

Siz de bu köklü ikilemle karşı karşıyaysanız ve evliliğinizi kurtarmak istiyorsanız, çaba göstermeye başlayın. İşte bağı güçlendirmenin ve ona son bir kez şans vermenin yolları.

Harita Çizmek

Evliliğinizi kurtarmak için adımlar atmak istiyorsanız, her şeyi sıfırdan düşünmek çok önemlidir. Bu, bir çift olarak nasıl başladığınız, sizi partnerinize neyin çektiğini, ikinizin de şu anda nerede olduğunu, bu kadar uzağa nasıl geldiğinizi ve nerede olmak istediğinizi yazmanız gerektiği anlamına gelir. Önce neye benzemesi gerektiğini bilerek evliliğinizi nasıl yürütmek istediğinizi düşünün.

İçe dönmek

Sizi mutlu etmek için neden partnerinize güvenmeniz gerektiğini bir düşünün? Ve kendiniz için sizi mutlu edecek şeyler yapmaya başlayın.

Bir şeyler varsaymayın

İki kişi bir evlilikte birlikte çok zaman geçirdiklerinde, birbirlerini içeride ve dışarıda tanıdıklarını düşünmeye başlarlar. Diğer kişinin motivasyonları ve düşünce süreci hakkında varsayımlarda bulunurlar sonra beklenti oluşturulur ve beklenildiği gibi olmayınca bu varsayımlara üzülürler. Bu varsayımları durdurmayı ve birbirinizi gerçekten tanımak için iletişim kurmaya daha fazla odaklanmayı tercih etmelisiniz.

İlişkiniz için kurallar belirleyin

Her evlilikte karşılıklı saygı ve güven olmalıdır. Bu iki şey eksikse, onları güçlendirmek için daha fazla çaba sarf etmeniz gerekir. Birbirinize kızmayı en aza indirmek için bazı kurallar koyun ve yapıcı konuşmalar yapmaya başlayın. Kavga ederken asla küfür kullanmamak gibi bazı temel kurallar koyun. Bunun gibi küçük kurallar çok işe yarar.

Fiziksel yakınlıktan yararlanın

Son zamanlarda birbirinizin dokunuş hissini mi kaybettiniz? Fiziksel yakınlık her zaman seks yapmak anlamına gelmek zorunda değildir. Ama sırtta yumuşak bir dokunuş, bir kucaklama, yanağa bir buse sihirli bir an yaratabilir. Bu dokunuşlar bir zevk duygusu uyandıracak ve eksik olabilecek yakınlığı geri getiren romantik bağları güçlendirecektir.

Evliliğinizi Nasıl Kurtarabilirsiniz? Konusu hakkında psikoloğa soru sormak ister misin?

Bir evliliği bitirmek her zaman kolay bir durum değildir. Peki ya siz evliliğiniz kurtarmak için neler yapıyorsunuz? Bu süreçte kafanıza takılanları uzman psikologlarımıza sorun cevaplayalım.

Psikoloğa Soru Sor!

Etiketler:

evlilik
ilişki dinamikleri
EVLİLİĞİ KURTARMAK

Benzer Yazılar