• Anasayfa
  • Blog
  • Kalp Kırıklıklarınızı Azaltmak İçin 4 Tavsiye
Romantik İlişkiler

Kalp Kırıklıklarınızı Azaltmak İçin 4 Tavsiye

Psikologca 27 Eylül 2024
Kalp Kırıklıklarınızı Azaltmak İçin 4 Tavsiye

Kimse incinmek bir ilişkiye başlamaz. Bununla birlikte, bir ilişkiye sahip olanlar, özellikle bir flört ilişkisi, sizi çok değer verdiğiniz bir kişi tarafından incinme veya reddedilme riskine sokuyor. Değerli olan her şeyin riskleri vardır. Eski bir sözü sizinle paylaşmak istiyorum, "Sevmek ve kaybetmek, hiç sevmemiş olmaktan daha iyidir."

Sevmemek hayatlarımızı boş, soğuk ve muhtaç hale getirmektir. Kabul edelim, diğer kusurlu insanlarla ilişkileri olan kusurlu insanlarız. Acı ve karşılanmayan rüyalar kaçınılmazdır.

Ancak, kalbiniz kırıldıktan sonra olması gereken, bunun üzerine daha fazla kalp kırıklığı biriktirmemenizdir. İnsanların yaptığı ve tabiri caizse yaralanmaya daha fazla hakaret ekleyen bazı yaygın hatalar var.

İşte kaçınılması gereken dört şey:

Size iyi gelmeyecek biriyle ilişkiye başlamayın

Bazı insanlar aşkı yeniden o kadar çok yaşamak isterler ki sonunda yanlış insanlarla ilişki kurarlar. Bu insanların aşık olduklarını sandıkları kişinin kime ait olduğu konusunda gerçek bir fikirleri yok. Bazı ilişkiler dramaya değmez. Yalnızca istikrarlı ve birlikte hareket eden insanlarla çıkmayı tercih ederseniz, kendinizi çok fazla olumsuz duygudan kurtarabilirsiniz. İlişkiler yeterince zorludur. İşlevsiz insanlarla ilişki kurarak neden gereksiz gözyaşı dökesiniz?

Aşırı tepki vermeyin veya intikam almayın

Sevdiğiniz biri sizi reddettiğinde, aşırı tepki vermek kolaydır. Ayrılıktan kaynaklanan acı ve kafa karışıklığı, onu geri kazanmak için hemen hemen her şeyi yapmanıza veya intikam yoluyla acı çekmesini istemenize neden olabilir. Bu yüzden daha önce iki kez düşündüğünüzden emin olun. Başınızı dik tutun ve hayata devam edin.

İntikam için itibarlarını veya mülklerini zedelemek asla kendini daha iyi hissetmeni sağlamaz. Hak ettiklerini düşünseniz bile onun seviyesine düşmemelisin. Kendinizi üzmek sadece ağrıyı daha da kötüleştirir ve iyileşme sürecini yavaşlatır.

Fazla analiz etmeyin

Bazı insanlar (ve bu siz de olabilirsiniz)analiz insanıdır. İlişkiyle ilgili her ayrıntıyı analiz etmek için saatler harcarlar fakat bozuk bir ilişkinin aşırı analizi yalnızca kafa karışıklığına, depresyona ve büyük bir zaman kaybına yol açar.

Bu insanlar duruma dengeli bir şekilde bakamadıkları için her zaman kafaları karışır ve yanlış sonuca varırlar. Ya eski sevgililerine taparlar ya da olanlar yüzünden onlardan nefret ederler. İlişkide neyin yanlış gittiğini ve neyin iyi olduğunu düşündüğünüzde, bırakın gitsin düşünmeyin, yoksa kendinize gereksiz drama ve gönül yarasına neden olursunuz.

Rebound randevuya girmeyin.

Devam etmek ve diğer insanların yanında olmak önemli olsa da, rebaund randevularına dikkat edin. Rebound randevu, bu yeni ilişkinin kırık kalbinizi iyileştireceğini ümit ederek kişiyi tanımadan yeni bir ilişkiye atladığınız ilişkidir. Ne yazık ki, rebaund randevusu genellikle başka bir ayrılığa ve daha fazla kalp kırılmasına neden olur.

Rebound flört ayrıca yeni kişiyi son aşkınızla karşılaştırmanıza da neden olur. Başkalarını karşılaştırmak asla işe yaramaz. Muhtemelen son ilişkinize dair çarpık bir görüşünüz var ve bu standartları kimse karşılayamayabilir.

İnsanları daha iyi tanımak için sadece eğlence için çıkmayı veya takılmayı deneyin. “Tamamen zaman kaybı ve gözyaşı olan bir şey yüzünden depresyona giriyorum. Sonra, sorunu çözmeye çalışmak için hemen başka erkeklerle tekrar ilgilenmeye başlıyorum ve her şey yeniden başlıyor. ” O tuzağa düşmemeye çalışın.

Kalp Kırıklıklarınızı Azaltmak İçin 4 Tavsiye Konusu hakkında psikoloğa soru sormak ister misin?

Sevmek ve kaybetmek, hiç sevmemiş olmaktan iyidir. Peki ya kalp kırıklıklarımız? Bazı ilişkiler göz yaşına değmez, bazılarıysa yıllarca unutamayacağınız izler bırakır sizde...Sevmeyi bilmek kadar, kalp kırıklıklarımızla da baş edebilmeyi öğrenmeliyiz. Peki ya siz nasıl baş ediyorsunuz, ya da deniyorsunuz ama başaramıyor musunuz? Uzman psikologlarımıza sorun cevaplayalım.

Psikoloğa Soru Sor!

Etiketler:

ilişki dinamikleri
kalp kırıklıkları
üzülmek