• Anasayfa
  • Blog
  • Partnerinize Eski İlişkinizle Alakalı Söylememeniz Gereken 7 Şey
Romantik İlişkiler

Partnerinize Eski İlişkinizle Alakalı Söylememeniz Gereken 7 Şey

Psikologca 6 Eylül 2024
Partnerinize Eski İlişkinizle Alakalı Söylememeniz Gereken 7 Şey

Yeni yeşeren ilişkinizde eski sevgiliniz hakkında konuşmanız ilişkinizin en sevimli noktası olmayabilir. Bazı dürüst noktalarda eski ilişkinizle alakalı bilgiler vermeniz gerekebilir. Ancak yine de, eski sevgiliniz hakkında söylememeniz gereken durumlar var. Eski sevgilinizin güvenine ihanet ettiğiniz durumlar ya da yeni partnerinizin bilmesi gerekli olmayan konular ve muhtemelen onu incitecek olan konular partnerinizle paylaşmamanız gereken şeylerdir. Bunlar hem eski partneriniz için hem de yeni partneriniz için adil değildir. Dürüstlük önemlidir ancak bu bilgiyi nasıl verdiğiniz ve neden verdiğiniz de önemlidir.

Aynı yeni ilişkinize neler bahsetmeniz gerektiği gibi neler bahsetmemeniz gereken konular da vardır. Bunların bilincinde olarak hem yeni ilişkinizdeki insanı üzmeyecek hem de eski ilişkinize ihanet etmeyeceksiniz.

Onların Yatakta Daha İyi Olması

Onlar size kendilerini eski ilişkinizdeki kişiyle karşılaştırmanızı isteseler bile, eğer eski sevgiliniz daha iyiyse bunu asla söylememelisiniz. Bu durum onlara kendilerini çok kötü hissettirecektir ve bu durum onlara gereksiz bir kırgınlık ve özgüvensizlik getirecektir.

Size Güvenerek Verdiği Sırları

Eski sevgilinizle birlikteyken size söylediği önemli sırları şu anki ilişkinize söylemek yapmamanız gereken bir şey. Bunlar eski sevgilinizi oldukça incitebilir, sonuçta bir zamanlar oldukça değer verdiğiniz biriydi. Ve bu konuşmalar aynı zamanda şu anki ilişkinize de yardımcı olmayacaktır. Partneriniz eğer sizinle olan ilişkisi sürmezse, onunla alakalı kirli çamaşırların da döküleceğini düşünebilir.

Eski Sevgilinizin Ailesiyle Daha İyi Anlaştığınız

Eğer partnerinizin ailesiyle arası samimiyse, siz de onlarla vakit geçireceksiniz demektir. Partneriniz de sizin onlardan hoşlanmanızı bekleyecektir. Fakat eğer eski sevgilinizin ailesiyle daha iyi anlaşıyorduysanız bu onlarla paylaşmamanız gereken bir bilgidir. 

Ona Karşı Hala Hisleriniz Olduğu

Fakat eğer halihazırda bir ilişkideyseniz ve başka birine karşı hisler besliyorsanız bu konu hakkında ne yapacağınıza karar vermeden önce sessiz kalmanız iyi olabilir. Partnerinizden alacağınız en iyi tepki bile onları yine de kırılmış, karmaşık ve çaresiz hissettirecektir. Böylesi bir durum yaşıyorsanız işin içinden çıkmak zor olabilir. Bu nedenle yardım almanız gerekirse iyi bir terapistle bu konu hakkında konuşabilirsiniz.

Eski Sevgilinize Dair Çekici Bulduğunuz Şeyler

Onların size bakışı ya da espri anlayışı olsun, şu anki partnerinize eski sevgilinizin çekici bulduğunuz yönlerini söylemeniz onların daha iyi hissetmesine asla yardımcı olmayacaktır.

Eski Sevgilinizin Daha Başarılı Olması

Eğer eski sevgiliniz şu anki partnerinizden daha iyi para kazanıyorsa ve işleri daha iyiyse bunu yeni sevgiliniz çok da bilmemeli. Böylesi bir durum partnerinizin kendisini güvensiz hissetmesine sebep olabilir. Bunu yapmaya hiç gerek yoktur.

Eski Sevgilinizin Problemli Olması

Eski ilişkiniz hala sürmüyor olsa bile, birisine bu şekilde yaklaşmak doğru değildir. Eski sevgilinize, yeni sevgilinizle konuşurken problemli bir deli olarak hitap etmeniz uygun değildir. 

Eski sevgiliniz hakkında konuşurken düşünceli olmaya çalışın. Kırılan kalpler ve gereksiz ihanet hissi sadece sizi ve şu anki partnerinizi daha kötü hissettirecek ve hiç gereği yokken başka sorunlara yol açacak. 

Partnerinize Eski İlişkinizle Alakalı Söylememeniz Gereken 7 Şey Konusu hakkında psikoloğa soru sormak ister misin?

Bazen hepimiz dürüst olmakla, düşünceli olmak arasındaki ince çizgiyi istemeden geçerek karşımızdaki değer verdiğimiz birini kırabiliriz. İşte ilişkilerde böyledir. Şu an hayatınızdaki kişi eski partnerinizle alakalı olarak her şeyi bilmek istemeyebilir, bu onu üzebilir...Sizin de başınıza böyle bir durum geldiyse ve istemeden onu kırdıysanız ve ne yapacağınızı bilmiyorsanız, kafanızdaki soruları uzman psikologlarımıza sorabilirsiniz.

Psikoloğa Soru Sor!

Etiketler:

ilişkideistekler
ilişkinintemelleri
ilişkilerdeşeffaflık

Benzer Yazılar