• Anasayfa
  • Blog
  • Partnerinizle Sabahın İlk Saatlerinde Konuşmamanız Gereken 7 Konu
Romantik İlişkiler

Partnerinizle Sabahın İlk Saatlerinde Konuşmamanız Gereken 7 Konu

Psikologca 7 Eylül 2024
Partnerinizle Sabahın İlk Saatlerinde Konuşmamanız Gereken 7 Konu

Tabi ki hiçbir ilişki mükemmel değildir. Bazı günler en azından bir kişinin yatağın ters tarafından kalktığı günler olacaktır ancak bu her gün yaşanmamalı. Sabahlar zaten günün en stresli anlarından biridir ve ilişki problemlerinin sizi yıpratması olasılığı çok artacaktır. Ve dürüst olmak gerekirse, her sabah tüm neşenizi kaçıracak biriyle neden olmak isteyesiniz?

Hangi konuşmaların normal, hangilerinin potansiyel problem olacağını pek bilemeyebiliriz. İnsanların kendisi, ilişkinin dinamiği ve geçmişi bunu farklılaştırabilir. Ancak bazı konular vardır ki evrenseldir ve konuşulmaması gerekir. Günün geri kalanına saklamanız gereken, böylelikle partnerinizin kendisini sorun yağmuruna tutulmamış gibi hissedeceği ve kendisini korumak mecburiyetinde kalmayacağı konular vardır. 

Eğer partneriniz siz uyanır uyanmaz şikayetlere başlıyorsa ve sizi duygusal olarak sarsıyorsa bunu onunla açıkça konuşmayı deneyin ve gerekirse danışmanlık alın. Eğer bunların hiçbiri sorunu çözmüyorsa, yolları ayırmanın zamanı gelmiş olabilir.

Suçlayıcı Konuşmalar

Belki de kahve makinesini geceden ayarlamayı unuttunuz ve birden bire ilişkinizin sorumluluğunu aslında üstlenmediğinize dair bir konuşma başladı. Kendilerince dürüst duygularını size suçlu hissettirerek karşılamak biraz durumu rayından çıkarmak olabilir. Ve aslında bütün olay hiçbir zaman kahve olmamıştır. Size suçlayıcı konuşan bir iletişimin bir kazananı olmaz, çünkü bu aslında manipülatif bir konuşma biçimidir. 

Bulaşık Tartışması

Geçen gecenin bütün bulaşıkları lavaboda duruyordur ve her ikiniz de sıranın bir başkasında olduğunu düşünüyorsunuzdur. Bunun sonucunda bir tartışma büyür. Eğer ev işleri hakkında sıklıkla tartışma yaşıyorsanız, asıl problem evdeki işler değil de ilişkiniz olabilir. Ancak tamamen ev işleri de problem yaratabilir ki bu çok başka bir konudur. Eğer bir partner hiç de adil olmayan bir biçimde evin yüksek sorumluluğunu alıyorsa o kişinin bir ayrılığı başlatma olasılığı daha yüksektir. Bu durum, ilişkinizin uzun süreli olamayacağına bir işaret olabilir.

Şu Telefonu Elinden Bırak Konuşması

Partnerinize günaydın diyebilecek kadar süre bile telefonunu bırakmıyorsa, muhtemelen bu telefon konusunu daha önce yaptınız. Telefon bağımlılığı ilişkilerde sorun yaratabilir.

Sadece Şakaydı Konuşması

Partneriniz belki de güne bir şakayla başlamak istedi. Elbette ki mizah anlayışı çok önemlidir ancak bazen bu şakalar biraz sert ya da gereksiz kaçabilir. Very Well Mind’a göre, esprili bir dil ilişkinizi canlandırsa da bazı şakalar hakaret olarak algılanabilir ve bu da zorbalığın bir göstergesidir. Konuşmalarınız eğer sizin için eğlenceli olmayan bir mizah içeriyorsa bunu onlarla paylaşabilirsiniz. Ancak her hakaretinin “sadece şaka” olduğunu söylüyorlarsa da sizi ciddiye almayan biriyle bir şeyler paylaşmak biraz yorucu olabilir.

Acımasızca Dürüst Konuşmalar

Eğer tartışmalarınız acımasızlığın üzerine vurgu yapıyorsa bu durumu dikkate alın. Sabah erkenden kimsenin bu tür bir acımasızlığa ihtiyacı yoktur. 

Kavga

Sizin ve partnerinizin düzenli kavgaları varsa, bu oldukça gürültülü bir kırmızı alarmdır. Kavga ederken birbirini incitmeyi amaçlayan çiftlerin kalıcı ve sevgi dolu bir birlikteliği olması pek muhtemel değildir. 

Eskide Kalan Tartışmalar

Bazı çiftler, defalarca tekrarlanan, kazananı olmayan bir tartışma içerisinde sıkışırlar. Bu noktada aslında bir oyunun provasını yapıyormuşsunuz gibi, bu sözleri defalarca tekrarladınız . Aslında anlaşmazlığınızın kendisi sorun değil çünkü çiftler bu tarz tıkanıklıkları kabul etmeyi ve bunlarla çalışmayı öğrenmeliler. Ancak bu tarz konularda açık iletişimi elde edemezseniz, sonsuza kadar bu döngüden çıkamayabilirsiniz. 

Bu veya bu tarz tartışmalarınız sabahlarınızı mahvetmeye devam ediyorsa, belki de bu partneriniz sizinle ömür boyu kalacak olan insan değildir.

Partnerinizle Sabahın İlk Saatlerinde Konuşmamanız Gereken 7 Konu Konusu hakkında psikoloğa soru sormak ister misin?

Sabah sabah şimdi bunu mu konuşalım ...? Daha önce kaç kere bu cümleyi tekrarladınız partnerinize ya da o size? Sbahın ilk saatleri günün geri kalanının belirlemede oldukça önemli zaman dilimleridir. Kimse güne kötü başlamak istemez. İşte bu yüzden partnerinizle konuşmak istediğiniz meseleler varsa bile sabahın ilk saatlerini tercih etmeyin. Peki doğru zaman ne zaman diye soracak olursanız da uzman psikologlarımıza sorabilirsiniz.

Psikoloğa Soru Sor!

Etiketler:

ilişkilerdeiletişim
doğruiletişim
doğruzaman