• Anasayfa
  • Blog
  • Eğer Partnerinize Bu 5 Konu Hakkında Konuşmakta Zorlanıyorsanız, Doğru İnsan Olmayabilirler
Romantik İlişkiler

Eğer Partnerinize Bu 5 Konu Hakkında Konuşmakta Zorlanıyorsanız, Doğru İnsan Olmayabilirler

Psikologca 9 Eylül 2024
Eğer Partnerinize Bu 5 Konu Hakkında Konuşmakta Zorlanıyorsanız, Doğru İnsan Olmayabilirler

Çoğu zaman eğer sağlıklı bir ilişki içerisindeyseniz çoğu konu hakkında açıkça konuşabiliyor olmalısınız. Bu aranızdaki iletişimin özgürlüğüdür. Yani eğer partnerinize belli bazı konularda konuşmaktan kaçınıyor ya da çekiniyorsanız belki de ilişkinizi tekrar gözden geçirmelisiniz.

Genel olarak, sizinle her konuda konuşup paylaşımda bulunmaktan keyif alan biriyle iletişime geçmek en iyisidir. Tabii ki, bu tarz iletişimler uzun, ciddi ilişkiler yaşayan insanlarda daha uygundur. Kimse sizin Tinder’da tanıştığınız ve ilk buluşmayı yeni yaşadığınız birine “Seni seviyorum.” demenizi beklemez. Böylesi konuşmalar zamanla kendine yer bulur ve her ilişki için farklı yerlerde kendini gösterir. Fakat ilişki ilerledikçe kendinizi açmanız ve kendiniz hakkında daha çok konuşmanız doğal bir süreçtir. 

İlişki içerisinde her şeyinizle açık olmanızın kolay olmadığı kabul edilebilir bir gerçektir. Bazı insanlar diğerlerine göre daha zor açılır, bazı insanların ise hayatlarının arka perdesinde duygusal ifadeler diğerleri kadar çok yer kaplamaz.

Fakat genel olarak çiftler kendi ihtiyaçlarını karşılarındakine özgürce açabilmelidir. Bu ikili ilişkilerde bağ kurmanın, kendini ifade etmenin hatta birbiri hakkında utanç verici çocukluk anılarının bir aracıdır. Sağlıklı ilişkilerde çiftlerin birbirlerine açması gereken o önemli konuları öğrenmek için okumaya devam edin.

İşte benim telefonumun şifresi.

Bu durum ilişkilerde tarif edilemez bir güven duygusu yaratır. Eğer anında sizin arama geçmişinize bakıp gülmüyorlarsa, bu bir diğer pozitif işarettir.

Benim yatakta sevdiğim şey bu.

İdeal olan bu konuşmaların açık ve sürekli bir şekilde yapılıyor olmasıdır. Sağlıklı bir ilişkide birbirinizin bu konudaki isteklerine saygı duymalısınız ve konuşmalısınız. Ve bir diğer ideal ise ilişkide çiftlerin ikisinin de bu durumdan memnun olmasıdır.

Seni seviyorum.

Eğer ciddi bir ilişkinin ortasındaysanız “sevmek” sözcüğü sizi korkutmamalı. Sağlıklı bir ilişki birbirini duygusal ifadelerde bulunmada cesaretlendirmelidir.

Benim zorlandığım şey bu.

Kendi zorlandığınız durumları ya da zayıflıklarınızı bu insanla paylaşabiliyor musunuz?  Doğru partner size destek olmalı.

Hayır

Sınırlarınızı korumak söz konusu olduğunda belki de dünyanın en önemli kelimesi budur. 

Fakat eğer kendinizi partnerinize rahatça açabiliyorsanız, bazı durumlarda hayır demeyi biliyorsanız, muhtemelen sağlıklı bir noktadasınız demektir.

Eğer Partnerinize Bu 5 Konu Hakkında Konuşmakta Zorlanıyorsanız, Doğru İnsan Olmayabilirler Konusu hakkında psikoloğa soru sormak ister misin?

Sağlıklı ilişkilerde çiftler birbirleriyle açıkça bir çok konuyu konuşabilmelidir. Bazı konular için elbette doğru zamanın önemi büyük olsa da eğer ki partnerinizle konuşmaya çekindiğiniz durumlar varsa bu noktada durup bir düşünmeniz gerekir. Siz hiç böyle bir durum yaşadınız mı? Yoksa partnerinizle her şeyi açık açık konuşanlardan mısınız? Hangi şeffaflıkta neleri konuşabileceğinize karar veremiyorsanız uzman psikologlarımıza sorabilirsiniz.

Psikoloğa Soru Sor!

Etiketler:

ilişkilerdeiletişim
ilişkidinamikleri
ilişkilerdekonuşulmasıgerekenler

Benzer Yazılar