Psikoloji

Düğünüme bir ay kala terk edildim

Gizli Kullanıcı30 Temmuz 2024 19:50

düğünüme bir ay kala her şey tamamken terk edildim.

nişanlandıktan bir ay sonra babamı kaybettim ve çok kısa bir süre sonra da ayrıldık. o süreçte beni yalnız bıraktı.

tedaviler, ilaçlarla düzeldim dediğim anda (8ay sonra) geldi ve beni inandırdı. koşulsuz güvendim ve sadece on gün önce de birlikte ev eşyalarını yerleştirip eksiklerimizi aldığımız zaman mutsuz olacağız diyerek ayrılmak istedi ve konuşmama bile izin verilmedi resmen. her yer ve her şey onu hatırlatıyor. tamamen onun hayatına ayak uydurmak için her şeyi onun düzenine göre ayarlamıştım. işten ayrıldım ve şu an işsizim. ev yerleştirdik ama o evde yaşayamıyorum. bazen iyi ama bazen çok kaygılı hissediyorum. hiç bir şey düzelmeyecek gibi hissetmekten yoruldum. hiç beklemediğim sevgisinden emin olduğum biri beni yalnız bırakınca kimseye güvenemiyorum.

zamana bırakmak bir işe yaramayacak gibi hissediyorum. bunu nasıl yenebilirim bilmiyorum.

Bu soru 1 Ağustos 2024 21:32 tarihinde Psikolog Gönül Tanır Durmaz tarafından cevaplandı.

  • Cevaplandı

  • Paylaş:

Merhabalar,


Bu kadar yoğun ve zorlayıcı bir dönemi atlatmak, duygusal ve mental olarak çok yorucu olabilir. Bu süreçte size yardımcı olabilecek bazı yöntemlerden bahsedebiliriz:


Kendiniz için bir düşünce günlüğü edinebilirsiniz. Bugün içerisinden gün içerisinde zihninize gelen olumsuz düşüncelerinizi yazabilir ve hangi durumlarda bu olumsuz düşüncelerin daha sık bir şekilde zihninizde oluştuğunu anlamaya çalışabilirsiniz.


Daha sonra kendiniz için kurmuş olduğunuz olumsuz düşüncelerinizi ne kadar gerçekçi olduğunu sorgulamaya çalışabilirsiniz. Bu olumsuz düşüncelerinizle ilgili düşüncenizi destekleyen kanıtlarımız neler? ve bu düşüncenizi desteklemeyen kanıtlarınız neler ?bunları fark etmeye çalışabilirsiniz.


Yaşadığınız duyguların normal olduğunu ve kabul edilebilir olduğunu kendinize söyleyin. Sizin durumunuzda olan her insan bu üzüntüyü, kaygıyı veya endişe yaşayabilir. Duygularınız bastırmadan olduğu gibi kabul ederek yaşamayı deneyin. Duygularınızı ifade edebileceğiniz yöntemler bulmaya çalışabilirsiniz.


Örneğin;

Yazmak, resim yapmak veya müzikle ilgilenmek gibi aktiviteler duygularınızı ifade etmenizi kolaylaştırabilir.


Güvendiğiniz arkadaşlarınızla veya ailenizle konuşun. Duygusal destek almak, iyileşme sürecinde önemli bir rol oynar.


Zor bir dönemden geçtiğinizi ve kendinize nazik olmanız gerektiğini hatırlayın. Kendi kendinize konuşurken nazik ve destekleyici bir dil kullanın.


Bir terapist ile çalışmak, bu süreçte size rehberlik edebilir. Terapistiniz, duygularınızı yönetme ve sağlıklı başa çıkma stratejileri geliştirme konusunda size yardımcı olabilir.


Sağlıklı Günler Dilerim.


Psikolog Gönül Tanır Durmaz