Aile

Gelgitli evliliğimde eşimle boşanma davası açtık

Gizli Kullanıcı23 Mayıs 2024 18:57

Eşimle boşanma davası açtık. Ama sürekli gel git yaşanıyor. Çok uzun zamandır beraber ortak bir şey yapmıyoruz. sürekli o benden şikayetçi. sürekli bende ondan şikayetçiyim. birbirimizi anlamıyoruz. hep anlatıyoruz ama ortak bir nokta bulamıyoruz.iki tane çocuğumuz var. Napmaliyim? Çözüm nedir

Bu soru 24 Mayıs 2024 07:42 tarihinde Uzman Psikolog İlknur Aksu tarafından cevaplandı.

  • Cevaplandı

  • Paylaş:

Selam değerli danışan, boşanmaya dair süreç yorucu olabilir, özellikle çocuklarınızın da olduğu bir durumda. İletişimdeki bozukluklar ve ortak bir zemin bulamama duygusu ilişkinin sağlığını olumsuz etkileyebilir. İşte bu durumu aşmak ve çözüm bulmak için yapabileceğiniz bazı önerilerim olacak.

Temelde kabul edilmesi gereken bir gerçek var ki; Profesyonel yardım almadan yeterince sağlıklı bir boşanma süreci mümkün olamayabilir. Bir evlilik terapisti veya danışmanı, iletişim becerilerinizi geliştirmenize ve duygusal ihtiyaçlarınızı anlamanıza yardımcı olabilir. Bu, çatışmaları çözmede ve birbirinizi anlamanızda önemli bir adım olabilir. Evliliğinizin bu aşamaya gelmesinde en büyük neden birbirinizi anlamaya veya anlatmaya yönelik eksiklerin bulunması. Bu nedenle iki taraf arasında denge oluşturacak bir iletişim ayağının bulunması daha yararlı görünüyor.

Herkesin kendi duygu ve düşüncelerine odaklandığı diyaloglarda çatışma artar. Karşılıklı empati kurmak, ilişkinin iyileşmesine yardımcı olabilir. Karşılıklı olarak birbirinizin bakış açısını anlamak, duygularınızı paylaşmak ve duygusal bağınızı güçlendirmek için önemlidir.

Bir yerde artık kavgaları bırakarak çözüme odaklanabilmek adına öncelik belirleyin. Her iki tarafın da neyin önemli olduğunu ve neye odaklanmak istediklerini belirlemek önemlidir. Çocuklarınızın ihtiyaçlarına odaklanmak ve onların sağlıklı bir ortamda büyümelerini sağlamak için birlikte çalışabilirsiniz.

Ortak çıkarlar bulmayı denediniz mi? Ortak bir hobi veya aktivite bulmak, birlikte vakit geçirmenizi ve birbirinizi daha iyi tanımanızı sağlayabilir. Bu, ilişkinizi yeniden canlandırabilir ve ortak bir noktada buluşmanıza yardımcı olabilir.

Sorunlu giden ilişkiyi gelişine, akışına bırakmak yerine sağlıklı şekilde tasarlamak gerekir. Ayrıntılı bir plan yapın mesela. Boşanma süreci karmaşık olabilir. Bir avukatla çalışmak ve ayrıntılı bir plan yapmak, çocuklarınızın bakımı, maddi varlıkların bölüşümü ve diğer önemli konuları ele almanıza yardımcı olabilir.

Bu süreçleri geçiren danışanlarımdan deneyimlediğim kadarıyla en zor kısım sabretmek. Buna rağmen en büyük güç de bu aşamada sabırlı olmak. İlişkilerde değişim zaman alabilir. Sabırlı olmak ve birbirinize zaman tanımak önemlidir. Sürecin her iki taraf için de duygusal olarak zor olabileceğini unutmayın.

Bu zorlu ve belirsiz dönemden geçerken motivasyona daha çok ihtiyacınız olacak. Kişisel bakımınıza keyif alacak şekilde yoğunlaşın olur mu? Kendinize iyi bakmak, duygusal ve fiziksel sağlığınızı korumak için önemlidir. Kendinize zaman ayırın, hobilerinize devam edin ve destek alabileceğiniz arkadaşlarınızla iletişimde kalın. Bir yandan güç kaynaklarımızı depolamak zorundayız. Çünkü bu süreç ekstra zihinsel sermaye istiyor.

Bu adımları kişiselleştirilmiş şekilde kendi öykünüze uyarlamak çok daha olumlu sonuçlar verecektir. Çünkü her durum farklıdır ve bazen bir ilişkiyi kurtarmak mümkün olmayabilir. Bu durumda, sağlıklı bir ayrılık süreci yaşamak önemlidir.

Çocuklarınızla en sağlıklı aile yaşamına kavuşmanızı diliyorum.

Sağlık dileği ve sevgilerimle...

Cevaplanmış benzer sorular