İlişki uzmanına gitmeli miyiz?
3 yıldır evliyiz 11 aylık kızımız var evliliğim en başından beri güzeldi severek de evlendik ama doğumdan hemen önce başlayan ve sonrasında da devam eden ağlama krizlerim var beni rahatsız eden birşeyden bile bahsederken ağlamak istiyorum, cinsel ilişkiye girerken artık zevk almıyorum yan yana olmadığımız saatler içerisinde eşimi sürekli arayıp konuşmak istiyorum ama eve geldiğinde aynı isteğim olmuyor geceleri yanında uyuyamıyorum çoğu zaman bir sebep yokken bile ağlıyorum anlayışlı bir eşim vardır kararlarımı sorgulamaz ama dışarı çıkmak istediğimde çıkartır gezeriz gezdiğimizde de keyif almam eve geldiğim an modum düşer.
Bu soru 18 Ocak 2025 19:08 tarihinde Psikolog Sena Keşkek tarafından cevaplandı.
- Paylaş:
Merhaba sevgili danışan, öncelikle bu durumu benimle paylaştığınız için teşekkür ederim. Bunları açıklıkla anlatıp çözüm arayışına koyulduğunuz için sizi takdir ediyorum, siz de kendinizi tebrik etmelisiniz.
Sevgili danışan, doğum öncesi ve doğumdan sonra hissettiğiniz depresif belirtiler birçok kadın tarafından deneyimlenebiliyor. Bu durum hayatınızı, bireylerle iletişiminizi ve eşinizle ilişkinizi etkiliyor olabilir.
Eşinize nasıl hissettiğinizi anlatmayı denediniz mi? Eğer anlatmadıysanız hislerinizi eşinizle paylaşmayı deneyebilirsiniz. Bazen yaşadığımız zorlukları tek başımıza atlatmak isteyebiliriz. Yanı başımızda bize destek olmak isteyen, bize destek olmaya son derece hazır olanları göremeyebiliriz. Güvendiğimiz, sevdiğimiz birinden alacağımız destek, zorlu durumları daha kolay atlatmamıza yardımcı olabilir. Yaşadığınız zor günleri eşinizle paylaşıp size destek olmasına izin verebilirsiniz :)
Çift terapisine gitme düşünceniz çok kıymetli. Bir şeyleri iyileştirmek adına istekli olduğunuzu görebiliyorum. Çift terapisinden önce bireysel bir iyi oluş hedefleyip bireysel terapi almayı düşünebilirsiniz. Bahsettiğiniz ağlama krizleri, hayattan eskisi kadar keyif alamama, cinsel isteksizlik gibi durumları bir terapist ile konuşabilirsiniz.
Günlük rutininizin içerisine keyif alacağınız aktiviteler eklemek sizin için rahatlatıcı olabilir. Bunları gerçekleştirilmesi zor hedefler olarak düşünmeyin. İzlemekten keyif alacağınız bir film veya bir diziye başlayabilirsiniz. Günlük kısa yürüyüşler yapabilirsiniz. Kendinize bir hobi edinebilir ve onunla ilgilenebilirsiniz.
Sevgili danışan, umarım yazdıklarım sizin için fayda sağlamıştır. Başka bir sorunuz olursa bu platform üzerinden bizlere iletebilirsiniz. Eğer günlük yaşam kalitenizin düştüğünü düşünüyorsanız bir psikolog/ psikiyatrist desteği almayı düşünebilirsiniz.
Sevgiler,
Psikolog Sena Keşkek
Desteğiniz için teşekkür ederim